Tik om te zoeken

Technologie

Zoom is (bijna) klaar voor post-corona

Zoom brengt binnenkort updates uit voor zijn Zoom Rooms-software voor vergaderzalen en speelt daarmee al in op de post-corona periode. Zodra het weer mogelijk wordt naar kantoor te gaan, zullen veel bedrijven toch kiezen voor een ‘hybride’ vorm en werknemers enkele dagen per week thuis laten werken. Dat vraagt ook om aanpassingen in de Zoom-software.

Zoom voegt nieuwe functies toe die het mogelijk maakt live videocalls te voeren met mensen die zowel persoonlijk als op het scherm aanwezig zijn.

De videoconferentiesoftware van Zoom werd tijdens de pandemie op grote schaal gebruikt door bedrijven, scholen en sociale groepen en zorgde voor een omzetgroei die de verwachtingen van de investeerders ver overtrof. Maar na een enorme groei – het Zoom-aandeel steeg op een bepaald moment vorig jaar met meer dan 600% – verloor het aandeel terrein door bezorgdheid over hoe Zoom het zal doen als de wereld weer opengaat voor zaken.

Kelly Steckelberg, CFO van Zoom, zegt dat het bedrijf zich voor 2021 concentreert op Zoom als een platform, in plaats van op een stand-alone videoconferentie-app. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan dat het 1 miljoen seats had bereikt voor Zoom Phone, een cloud-gebaseerde telefoniedienst. Net als de videodienst van Zoom kreeg ook de telefoondienst een impuls door de aanhoudende trend van thuiswerken. De focus verschuift nu naar overal werken, niet alleen thuiswerken, in afwachting van een eventuele terugkeer naar kantoren later dit jaar.

Bron: Barron