Tik om te zoeken

Zo stream je de Olympische Spelen

Video

Zo stream je de Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Tokyo zijn van 23 juli tot en met 8 augustus ook geheel via livestreams te volgen. De prestaties van de Nederlandse en Belgische atleten zijn bijna allemaal in gratis streams te zien op de sites van de NOS en VRT. Wie meer wil streamen kan terecht bij Discovery’s Eurosport. Lees op deze pagina welke streaming-kanalen je kunt gebruiken en op welke dagen en tijdstippen de Nederlandse en Belgische sporters aan de beurt zijn.

Tot en met 2024 heeft Discovery Communications de hoofdlicentie voor tv en livestream van de Olympische Spelen in handen. Dat betekent dat Eurosport, onderdeel van Discovery, alles mag uitzenden in Europa, waaronder Nederland en België.

Discovery heeft echter wel sublicenties uitgegeven aan de NOS en VRT (Sporza) om de live-beelden te streamen van de meeste wedstrijden waarin Nederlanders en Belgen een rol spelen.

Sites en apps van NOS en VRT

Bij de NOS zijn de livestreams te vinden op deze site of via de NOS-app. Wanneer de app in Nederland is gedownload, zijn de streams ook te bekijken in andere EU-landen.De verrichtingen van de Belgische atleten zijn te volgen via de gratis livestream op de site van Sporza (VRT) in de rubriek ‘Nu Live’, of in de Sporza App (iOS en Android). Met die apps zijn de livestreams ook in overige EU-landen te bekijken.

Daarnaast is het mogelijk de Olympische Spelen te volgen via een livestream op een app van een tv-provider. Ziggo biedt via de Go App aan om de uitzendingen van onder meer NOS, Sporza, Eurosport, BBC en de ARD overal in de EU live te streamen of terug te kijken.

Datzelfde doet KPN via de iTV-app voor de uitzendingen van Eurosport, NOS en Sporza. Ook in België bieden veel tv-providers een livestream-optie aan, met bijvoorbeeld de live-uitzendingen van Sporza, Eurosport en de NOS via de Go App van Telenet.

Betaald livestreamen en terugkijken

Wie vooral veel wil terugkijken naar de Nederlandse prestaties (of samenvattingen daarvan), kan voor een paar euro terecht bij NLZiet. Een zomerabonnement van 3 maanden kost € 7,95.

Olympische die-hards die niets willen missen, kunnen eigenlijk alleen terecht bij Eurosport, dat inmiddels deel uitmaakt van de streamingdienst Discovery+. Een maandabonnement kost € 5,99.

Livestreams Nederland
Livestreams België

Schema Nederlandse Olympiërs

Team NL OSNederlandse sporters komen op de volgende dagen en tijdstippen uit. Hun wedstrijden zijn geheel te zien bij Eurosport/Discovery+ en grotendeels ook via de gratis livestream van de NOS. De genoemde tijdstippen zijn Nederlandse tijden.

Zondag 8 augustus

13.00 uur Sluitingsceremonie

Schema Belgische Olympiërs

team België OSBelgische sporters komen op de volgende dagen en tijdstippen uit. Hun wedstrijden zijn geheel te zien bij Eurosport/Discovery+ en grotendeels ook via de gratis livestream van Sporza (VRT). De genoemde tijdstippen zijn Belgische tijden.

Zondag 8 augustus

13.00 uur Sluitingsceremonie