Tik om te zoeken

Ze weten alles van je – Videoland

Streamingtips

Ze weten alles van je – Videoland

In 2018 verdween cyberexpert Arjen Kamphuis op mysterieuze wijze in Noorwegen. De 4-delige Videoland-serie Ze weten alles van je volgt de ontwikkelingen rond de vermissing.

Tot op de dag van vandaag roept de verdwijning veel vragen op en is zijn verhaal voer voor complottheorieën. Hoe kan het dat zijn telefoon een paar dagen na zijn verdwijning opeens aan is gegaan? Zit er ‘iemand’ of ‘iets’ achter zijn verdwijning? In de duikt onderzoeksjournalist Nadia (een rol van Charlie Chan Dagelet) in de vermissing van Arjen Kamphuis. Andere rollen in de serie zijn voor Monic Hendrickx en Jim Deddes. Ze weten alles van je is in zijn geheel te zien bij Videoland.

De serie is een combinatie van documentaire en fictie, en zet de kijker aan het denken over de gevaren waar Arjen voor waarschuwde rondom online privacy. Het fictieve karakter Nadia spreekt met de echte vrienden van Arjen en betrokkenen bij deze geruchtmakende verdwijningszaak. Arjen was voorvechter van onder meer online privacy en veiligheid, bescherming tegen machtsmisbruik door bijvoorbeeld overheden en de bescherming van grondrechten. Deze voortrekkersrol in combinatie met zijn mysterieuze verdwijning leiden tot de wildste theorieën. Ze weten alles van je schijnt nogmaals licht op deze zaak, zet alles op een rijtje en laat bovendien ook zien hoe onzorgvuldig en achteloos af en toe wordt omgegaan met onze online privacy.

Bekijk hieronder de trailer: