Tik om te zoeken

YouTubers Zomayra en Celina debuteren in bioscoopfilm

Geen categorie

YouTubers Zomayra en Celina debuteren in bioscoopfilm

YouTube-influencers Zomayra en haar dochter Celina spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse familiefilm Berend Botje. Andere rollen zijn voor Thomas Acda, Klaas van Kruistum en Justin Dos Santos. De film draait vanaf 29 september in de bioscopen.

Zomayra en Celina begonnen in 2017 een YouTube-kanaal dat al snel uitgroeide tot een van de belangrijkste online bestemmingen over beauty, mode en lifestyle voor moeders en dochters. Dagelijks plaatsen zij rond 17.00 uur een nieuwe video waarin ze laten zien welke kleding ze dragen en hoe ze hun vrije tijd besteden.

De film Berend Botje is het debuut voor de YouTubers. Zomayra: “We zijn vereerd om voor deze film te zijn gevraagd. We hebben er inmiddels een paar draaidagen op zitten en het is heel spannend om met alle getalenteerde acteurs en crewleden aan de slag te zijn”.

Gewaagde tocht naar een verborgen eiland

Berend Botje vertelt het verhaal van een stoer meisje met een levendige fantasie. Haar avonturen worden niet door iedereen geloofd. Als haar stad in de ban raakt van een bijzonder vogelei, weet zij zeker dat het om een Knoetel-ei gaat dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken.

Co-productie met NewBe

De familiefilm is de tweede productie van NOBS Entertainment. In 2018 was de debuutfilm De IJslandbende de runner-up tijdens het Cinekid filmfestival. Berend Botje wordt gemaakt in co-productie met NewBe dat als enige Nederlandse producent originals heeft op de grote streamingplatforms Netflix, Amazon, Videoland en HBO Max.