Tik om te zoeken

YouTuber Dionne Slagter duikt in misdaad op Discovery+

Video

YouTuber Dionne Slagter duikt in misdaad op Discovery+

YouTuber Dionne Slagter duikt vanaf 10 december op Discovery+ in spraakmakende en raadselachtige misdaadverhalen uit de jaren ’90. Vragen zijn onder meer wat de moord op Gianni Versace en Maurizio Gucci, de executie van een grote filmbaas in Beverly Hills en de dood van een acht maanden oude baby met elkaar gemeen hebben.

Dionne – zelf fan van true crime verhalen – frist het geheugen op en bespreekt spraakmakende waargebeurde misdaadverhalen uit de jaren 90 in de nieuwe serie True Crimes of The ’90s. “Dit programma is mij op het lijf geschreven. Iedereen die mij kent, weet dat ik sinds mijn jeugd ben gefascineerd door voor alles wat met true crime te maken heeft. Ik heb in mijn eigen series en podcasts al talloze moordzaken behandeld en dacht alles te hebben gezien, maar de zaken in True Crimes Of The ’90s zijn ook zeer fascinerend. Ik kijk ernaar uit iedereen mee te nemen in deze duistere zaken,” aldus Dionne Slagter.

Gucci, Versace, O.J. Simpson en de Menendez broers

Vanuit een echte ’90s setting behandelt Dionne in elke aflevering één moordzaak, waarbij zij wordt bijgestaan door de beste (misdaad)experts. In de eerste aflevering neemt Dionne de moord op Gianni Versace onder de loep. Versace is misschien wel de kleurrijkste fashion designer ooit en stierf dankzij een dodelijke cocktail van pech en jaloezie. Dionne duikt ook de geschiedenis in naar de moord op zakenman Maurizio Gucci, de kleinzoon van de oprichter van het gelijknamige modehuis, een moord die zorgde voor een schok in de modewereld.

Rodney King

Van mode naar media met de executie van de grote filmbaas José Menendez en de zaak van O.J. Simpson, die misschien wel de meest geruchtmakende rechtzaak van de nineties is. Van moordzaken in de huiselijke sfeer naar politiegeweld met de mishandeling van Rodney King. Hij was de George Floyd van de jaren negentig, met het verschil dat Rodney het overleefde. Een nachtmerrie, net als de nachtmerrie voor de ouders van baby Matthew. Zij laten de acht maanden oude baby thuis bij de au pair, maar Matthew overleeft de bewuste avond niet. De hamvraag is: was er sprake van een ongeluk of is de baby bewust zo hard door elkaar geschud door nanny Louise?

Advocaat Kerem Canatan, mode-expert Arno Kantelberg, strafpleiter Natacha Harlequin, Amerika-deskundige Victor Vlam, advocaat Richard Korver, dokter Jannes Koetsier en forensisch psychiater Belle van Berkel geven hun visie op de zaken op basis van soortgelijke cases die zij hebben meegemaakt of de expertise die zij hebben.