Tik om te zoeken

YouTube Music start nieuwe Foundry-klas

Audio

YouTube Music start nieuwe Foundry-klas

YouTube Music heeft de 2021-klas van Foundry compleet, het wereldwijde programma voor de ontwikkeling van artiesten. De groep is de grootste tot nu toe met 27 musici uit 14 landen en een breed spectrum aan genres.

Foundry is gericht op onafhankelijke muziek en sinds 2015 actief in het ondersteunen van artiesten. Als onderdeel van het programma krijgen zij speciale partnerondersteuning van YouTube Music en wordt startkapitaal geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun content. De combinatie van toegang tot middelen en support door professionele teams stelt artiesten in staat om hun muziek te lanceren met een wereldwijd bereik.

Dua Lipa, Arlo Parks, Tems e.a.

Sinds de start in 2015, toen Foundry nog een eenmalige workshopserie was, heeft het meer dan 150 artiesten in 15 landen ondersteund, onder wie oud-deelnemers als Arlo Parks, Dave, Dua Lipa, Lime Cordiale, Gunna, HARDY, Natanael Cano, Novelbright, Omar Apollo, Rosalía en Tems.

Foundry is bedoeld voor artiesten die een visie hebben op hun eigen succes. Tems, bijvoorbeeld, is inmiddels een ster maar nog steeds onafhankelijk, en bouwt haar carrière op in een industrie waar artiesten meer kansen hebben dan ooit tevoren. Tems: “Deel uitmaken van Foundry was een geweldige ervaring. Je komt in contact met zoveel geweldige artiesten en andere mensen. Het is een kans om te groeien en meer in contact te komen met de wereld.”

Kijk hieronder naar de 27 jonge artiesten die deel uitmaken van de 2021-klas van Foundry: