Tik om te zoeken

Youp van ’t Hek adviseert theaterstudenten

Video

Youp van ’t Hek adviseert theaterstudenten

Youp van 't Hek in Theatergasten

“Niemand geloven, daar kom je het verste mee.” Dat adviseert cabaretier Youp van ’t Hek in een verrassend vraaggesprek met studenten op het veelbekeken streaming platform TheaterThuis

Van ’t Hek is een van de grote Nederlandse namen in het programma Theatergasten, onderdeel van het TheaterThuis-concept. Ook onder anderen Erik van Muiswinkel, Freek de Jonge, Jenny Arean, Jack Poels en Huub Stapel lieten zich interviewen door collega’s en studenten.

Een oude, vrolijk boze man

In een klein uur spreekt Youp van ’t Hek met studenten van de Koningstheateracademie in Den Bosch over zijn toekomst, de vergelijking met Freek de Jonge en over zijn jeugd: “Vroeger was ik een kwajongen. Nu ben ik een oude, vrolijk boze man. En verbaasd. Ik zie te veel te keurig en te correct gedrag en dat vind ik niet geloofwaardig.”

“Ik wil niets meer dan een beetje lucht brengen in het leven van mensen in een kantoor of op de steigers in de bouw. Ik hoop dat mijn grappen de mensen een beetje wakker schudt maar veel mensen doen er niets mee. Als komiek moet je je pen in je hart dopen en zeggen wat je wilt zeggen.”

“Veel stuurlui is te veel”

“Je moet in je zelf blijven geloven”, vindt Van ’t Hek. “Weinig mensen in vertrouwen nemen. Ik heb maar een of twee mensen nodig die goed naar mij luisteren. Veel stuurlui is te veel. Niemand geloven, daar kom je het verste mee.”

De afleveringen van Theatergasten met Erik van Muiswinkel, demissionair minister van OCW Ingrid van Engelshoven, Jack Poels en Freek de Jonge staan al online. In de komende weken volgen meer afleveringen, te beginnen op donderdag 8 april met de aflevering van Youp van ’t Hek.

Het platform TheaterThuis, een initiatief van onder meer uitgeverij FC Klap, omvat inmiddels meer dan 400 uur cabaret, toneel en muziektheater. Na een proefperiode van twee weken kost TheaterThuis € 9,95 per maand. De opbrengst van de streaming programma’s wordt gedeeld met de meewerkende artiesten.

Bekijk hieronder een voorproefje van het interview met Van ’t Hek.