Tik om te zoeken

WNF brengt natuur in huis met Google Assistant

Audio

WNF brengt natuur in huis met Google Assistant

Het Wereld Natuur Fonds introduceert een voice-app voor Google-speakers en Google Assistant. Hiermee wil het vooral kinderen en jonge gezinnen meer kennis bijbrengen over dieren, natuur en duurzaamheid.

De voice-app maakt deel uit van een brede digitale transitie die het WNF in gang heeft gezet: “WNF gelooft in innovatieve manieren om mensen meer te vertellen over de natuur, bedreigde wilde dieren en ons werk. Samen komen we in actie om kwetsbare natuur en dieren te beschermen en het evenwicht te beschermen. Door te inspireren en kinderen en jonge gezinnen de leukste feitjes, dierengeluiden en verhalen te brengen, kunnen zij anderen weer inspireren met de nieuwe kennis”, aldus de natuurorganisatie.

De voice-app wordt opgeroepen op een Google Home of Google Nest-speaker met de opdracht ‘Hey Google, praat met het Wereld Natuur Fonds’. De app start ook via Google Assistant op een smartphone.

Verhaaltjes door o.a. Humberto Tan en Lieke van Lexmond

De app bestaat uit drie onderdelen. In een Rangers Quiz kunnen maximaal vier deelnemers tegelijk vragen beantwoorden over dieren en natuur. Daarnaast is er elke dag een ‘Wereldvraag’ over dieren, natuur en duurzaamheid. Voor de jongsten zijn er dierenverhaaltjes die werden geschreven en ingesproken door onder anderen Humberto Tan, André Kuipers, Lieke van Lexmond, Tess Milne en Art Rooijakkers.

De voice-app kan via deze link worden gekoppeld aan een Google-speaker of de Google Assistant op een smartphone.