Tik om te zoeken

Wat je nog niet wist over Flikken Maastricht…

Audio en podcasting

Wat je nog niet wist over Flikken Maastricht…

Mediamaker Ben Prins is de host van een nieuwe serie podcasts over wat zich achter de schermen van AVROTROS’ Flikken Maastricht afspeelt. In tien edities van Flikken de podcast praat hij met cast en crew over wat Wolfs, Eva, Marion en Romeo hebben meegemaakt.

Zijn de wapens echt, hoe worden bloed en verwondingen gemaakt, wie zoekt alle locaties uit, doen acteurs hun eigen stunts, wie maakt de muziek, hoe is het om bad guy te spelen, waarom draagt Wolfs cowboylaarzen en is het haar van Eva echt?

“De televisieserie heeft een speciaal plekje in het hart van host Ben Prins”, zegt AVROTROS. “Hij is mediamaker, designer en bovenal gek op televisie. Daarom dompelt hij zich graag onder in de Flikken-wereld. In elke aflevering bespreekt hij een ander thema; van stunts, wapens en de politie, tot locaties, muziek, verhaallijnen en kleding. Cast en leden van de crew vertellen over hun meest memorabele momenten, leuke anekdotes en opvallendste afleveringen en gaan samen met Ben in op brandende vragen van trouwe kijkers.”

Zo vertelt de stuntcoördinator over de levensgevaarlijke stunt waarbij Victor Reinier boven een werkende papierversnipperaar hing, hoor je hoe de scenarioschrijver al die jaren de spanning in de verhaallijnen vasthoudt en legt de wapenspecialist uit hoe hij de acteurs veilig heeft leren schieten. Maar ook vertelt de grimeur hoe hij een bloederige schiet- of snijwond maakt en horen we van de editor wat het Flikken DNA is en hoe dat iedere aflevering terugkomt.

Kijk hier hoe je de podcast kunt beluisteren.