Tik om te zoeken

Volg de opbouw van Eurovision 2021 via YouTube

Video

Volg de opbouw van Eurovision 2021 via YouTube

AVROTROS, NOS en NPO laten de voorbereidingen van Eurovision 2021 zien in een 6-delige serie op YouTube. In Road to Rotterdam worden Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager gevolgd op weg naar de liveshows in mei.

Vorig jaar ging het niet door als gevolg van de net uitgebroken corona-pandemie, maar dit jaar staat Ahoy’ in Rotterdam dan toch in het middelpunt van het grootste Europese tv-evenement van 18 tot en met 22 mei. In de YouTube-serie is te zien hoe het team ruim een maand werkt aan de opbouw van het podium en de technische installaties, waarbij onder meer ruim 500 ophangpunten in het dak van Ahoy’ worden gebruikt.

Huzarenstukje voor NEP en United

De meercamera-registratie wordt ook een huzarenstukje voor de samenwerkende facilitaire AV-bedrijven NEP en United. Samen zorgen zij voor de tv-registratie van het evenement en zetten daarbij 25 camera’s in die 130 videosignalen verwerken voor de uitzendingen van 9 liveshows.

Ralf van Vegten, managing director NEP: “We zijn er enorm trots op dat we als twee Nederlandse bedrijven in deze unieke samenwerking ook dit jaar weer het grootste muziekevenement mogen registreren. Het Eurovisie Songfestival is van een ongekende schaal, complexiteit en bereik, dus wij zijn vereerd om weer betrokken te zijn. Ook ontwikkelt en levert NEP dit jaar de graphics en AR elementen die worden aangestuurd met onze eigen software en mensen.”

200 miljoen kijkers

René Delwel, CEO van United, voegt toe: “Het is mooi om te zien hoe de twee bedrijven samenwerken als een team voor dit enorme evenement. Deze 65ste editie van het Eurovisie Songfestival is uniek en tevens van groot nationaal belang. Onze mensen zijn zich daar heel bewust van en werken hard om het beste eindresultaat te leveren. Nederland kan zich met de organisatie van deze grootste Europese entertainment show met ruim 200 miljoen kijkers ook internationaal op de kaart zetten.”

Bron: AVROTROS / Broadcast Magazine

Bekijk hieronder de eerste afleveringen van de YouTube-serie Road to Rotterdam: