Tik om te zoeken

Vlaamse Streamz-serie Hacked wint in Cannes

Backstage

Vlaamse Streamz-serie Hacked wint in Cannes

De Vlaamse streamingserie Hacked heeft op het festival Canneséries in Cannes gewonnen in de competitie om de beste korte formats.

Hacked nam het op tegen negen andere internationale ‘Short Form Series’ uit onder andere Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, China en Australië.

In 10 afleveringen van 14 minuten volgt Hacked de drie vrienden Nilou, Malick en Adanne. Ze delen alles met elkaar, maar lijken toch meer vertrouwen te hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen.

Het internationale seriesfestival Canneséries was dit jaar aan zijn vijfde editie toe. In 2020 pakte de VTM-reeks Red Light (ook te zien op Streamz) twee prijzen op Canneséries, die van de Studentenjury en daarnaast ook de Special Performance Award voor acteurs Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg.

Hacked is nu al beschikbaar op Streamz en verschijnt vanaf 25 mei 2022 ook op GoPlay.