Tik om te zoeken

Vlaamse media steunen Oekraïne online en op radio en tv

Video

Vlaamse media steunen Oekraïne online en op radio en tv

Donderdag 17 maart staan de Vlaamse media via online streaming en radio en tv in het teken van steun voor Oekraïne. VRT, DPG, SBS en Mediahuis brengen een gezamenlijke tv-show en een 14 uur durende radioshow.

Vorige week al zetten de mediahuizen hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen de sterk levende solidariteit nog meer mee versterken. De tv-show is te volgen op Eén, VTM en Play4 en wordt gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Ze ontvangen enkele gasten die aan de lijve ondervinden hoe wreed deze oorlog kan zijn. Ze schakelen ook over naar oorlogsverslaggevers Rudi Vranckx en Robin Ramaekers die uit eerste hand getuigen over de toestand in Oekraïne.

Koen, Danira en James krijgen ook hulp van diverse collega’s. Zo gaat Dina Tersago op bezoek bij een Vlaams gastgezin dat Oekraïense vluchtelingen opvangt, en gaan Elodie Ouedraogo en Jeroom langs bij enkele solidariteitsacties. Philippe Geubels trekt naar een Russisch restaurant in Vlaanderen waar de uitbaters ook erg meeleven met de slachtoffers. Ook Erik Van Looyen en Tom Waes maken reportages.

14 Uur live radio

Die dag wordt ook 14 uur lang live radio gemaakt in het teken van Oekraïne. Van 6u ’s ochtends tot 9u ’s avonds is er Oekraïne 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie. Met deze dag vol solidariteit willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

Alle radio-uitzendingen zijn ook te volgen via de streamingkanalen van Radio 2, MNM, Studio Brussel, QMusic, Joe en Nostalgie.

Wie de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne financieel wil steunen kan dat via het Vlaamse platform Consortium 12-12. De 7 hulporganisaties die hierin verenigd zijn (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-België, Plan International België, Rode Kruis-Vlaanderen, Croix-Rouge de Belgique en Unicef België) zijn ter plaatse en in de buurlanden van Oekraïne actief. Zij zullen de middelen inzetten waar ze het hardst nodig zijn. Steunen kan via BE 19 0000 0000 1212.