Tik om te zoeken

Videoland kiest elf schrijftalenten voor horrorverhalen

Backstage

Videoland kiest elf schrijftalenten voor horrorverhalen

Videoland heeft voor de derde editie van de Videoland Academy zeven horrorplannen geselecteerd die door elf getalenteerde schrijvers zijn ontwikkeld. Tijdens het talentontwikkelingstraject krijgen de schrijvers een financiële bijdrage, begeleiding van diverse professionals en volgen zij meerdere workshops om hun projecten verder te ontwikkelen.

De schrijvers die hun horrorplannen verder mogen uitwerken zijn: Rasheida Adrianus, Niels Bourgonje, Britt Snel, Zainab Goelaman, Dajo Leunge, Hanna van Niekerk, Lauren Mae Murphy, Sam Dijkstra, Jessie Tiemeijer, Ivan Hidayat en Jasper ten Hoor.

Voor deze editie koos Videoland Academy voor horrorverhalen van Nederlandse bodem, met spannende verhalen die de kijker het stuipen op het lijf zullen jagen. Verhalen die zijn geworteld in een herkenbare werkelijkheid die verstoord wordt door angstaanjagende elementen, aldus Videoland.

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven films.

Voor tenminste de drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.