Tik om te zoeken

Videoland investeert miljoenen in Nederlandse producties

Backstage

Videoland investeert miljoenen in Nederlandse producties

Videoland investeert de komende jaren tientallen miljoenen in Nederlandse creatieve producties. Makers regisseur Will Koopman, acteur Nasrdin Dchar (foto) en schrijver Simon de Waal tekenden inmiddels een exclusief contract met de streamingdienst.

Peter van der Vorst, directeur Content RTL & Videoland: “Streaming is de toekomst en die kunnen we alleen waarmaken door samen te werken met de beste makers in ons land en door te investeren in nieuw talent. Onze inkomsten worden investeringen en makers delen mee in de opbrengsten. Met de Videoland Academy geven we nieuw talent een kans om te groeien en zorgen we ervoor dat de creatieve industrie zich blijft vernieuwen.”

Kerstfilm Will Koopman

Regisseur Will Koopman is bekend van hits als ‘Gooische Vrouwen,’ ‘Divorce’ en ‘Oogappels’ en gaat nu de aankomende jaren exclusief samen met Videoland dramaseries en films ontwikkelen en regisseren. Will blijft in dienst van ITV Studios Netherlands en bouwt vanuit daar aan de samenwerking met Videoland. Haar eerste nieuwe productie voor Videoland is een kerstfilm, die dit jaar nog te zien zal zijn.

Schrijver Simon de Waal werkt op dit moment al aan de nieuwe Videoland-dramaserie ‘Sleepers.’ Naast zijn schrijfwerkzaamheden werkt Simon als rechercheur bij de Amsterdamse politie. Kennis en ervaring die hij kan inzetten om de verhalen die hij schrijft fictief, maar wel zo realistisch mogelijk te maken en te zorgen dat het echt past bij de signatuur van Videoland.

Nieuwe verhalen Nasrdin Dchar

Acteur Nasrdin Dchar (foto) speelde al in verschillende Videoland producties, zoals ‘De 12 van Oldenheim,’ de Videoland Academy Film ‘De Sterfshow’ en natuurlijk ‘Mocro Maffia.’ Naast acteren in Videoland Originals ontwikkelt samen met het Videoland-team steeds meer nieuwe verhalen.

Ook zijn dit jaar de dramaseries ‘Ze Weten Alles Van Je,’ ‘Moedermaffia,’ ‘Hockeyvaders,’ ‘Sleepers’ en “Judas II’ te zien. In 2023 worden onder andere de eerder aangekondigde serie over Máxima – de duurste serie ooit in Nederland gemaakt – en de dramedy van Chantal Janzen over samengestelde gezinnen. Nieuwe series, zoals de crime comedy ‘Jackson and Malony’ geschreven door Hans Teeuwen en Max Porcelijn, en de ontroerende serie ‘Bennie,’ een zeer persoonlijk verhaal dat Barry Atsma maakt samen met scenarioschrijver Karen Holst van Pellekaan maken ook volgend jaar hun opwachting.

Daarnaast ontwikkelt Videoland documentaires met ‘persoonlijke verhalen’ van bekende Nederlanders. Onder mer André Hazes en Akwasi zijn de afgelopen tijd door Videoland gevolgd. Hun verhalen zijn nog dit jaar te zien bij Videoland.

Intieme zaken Eva Jinek

Eva Jinek staat centraal in de nieuwe Videoland-serie ‘De Wereld van Eva’. Hierin gaat ze een stap verder en spreekt over intieme zaken, zoals het schuldgevoel van werkende moeders en seks na de bevalling. Ze doet het met humor en met het doel om het taboe en de schaamte te doorbreken en open gesprek te voeren over normale dingen in het leven van een vrouw.

De documentaires die Videoland uitbrengt, raken ook maatschappelijke thema’s. Een nieuwe titel dit jaar is ‘Kees vliegt uit’, een vervolg op het eerdere documentaire over Kees Momma, die in 2014 autisme voor een breed publiek bespreekbaar maakte.