Tik om te zoeken

Videoland duikt in schimmige wereld van online criminaliteit

Binnenkort

Videoland duikt in schimmige wereld van online criminaliteit

Vanaf 12 oktober geeft RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan een kijkje in de schimmige wereld van online criminaliteit. De driedelige Videoland-documentaireserie Ik Weet Je Wachtwoord spitst zich toe op onderwerpen als ransomware, exposing en het dark web.

Daniël Verlaan legt gevaren bloot, spreekt slachtoffers en verkent de leefwereld van de daders. Wie zijn deze mensen, hoe gaan ze te werk en wat zijn hun beweegredenen?

Verlaan: “In deze documentaire duik ik in de wereld van ransomware criminelen, infiltreren we in verschillende Telegram-groepen om online shamers te confronteren en laat ik zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen. Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt waar iedereen vroeg of laat mee te maken kan krijgen.”

De serie is gemaakt in het kader van de week van de veiligheid met als centrale thema gedigitaliseerde criminaliteit, van 10 tot en met 16 oktober.