Tik om te zoeken

Videoland Academy 2022: 3 nieuwe films

Binnenkort

Videoland Academy 2022: 3 nieuwe films

Videoland Academy 2022- Black Girl Magic

Drie duizelingwekkende midlength films, Dormis, Op Tijd Terug en Black Girl Magic, gaan op zondag 25 september in première op het Nederlands Film Festival en zijn direct bij Videoland te zien. De drie geselecteerde films zijn van een nieuwe lichting jonge makers, die ons meenemen in denkbeeldige werelden met eigenaardige karakters en maken deel uit van de tweede editie van de Videoland Academy.

Videoland Academy 2022

Na het succes van de eerste editie (2021) heeft Videoland Academy dit jaar als thema ‘Modern Fantasy’, met als ingrediënten magische krachten, horror-elementen, tijdreizen en duistere geheimen.

Mylène Verdurmen (Hoofd Drama Videoland): “Het blijkt maar weer hoeveel getalenteerde nieuwe filmmakers Nederland rijk is. Met trots presenteren we de tweede editie van de Videoland Academy binnen het genre ‘Modern Fantasy’. Een nieuwe generatie makers die niet kunnen wachten hun creatieve ideeën te delen met een breed publiek. De Videoland Academy is een uniek initiatief gericht op het maken van genrefilms, die nieuwe makers de kans biedt zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in de Nederlandse professionele film en serie industrie.”

Hieronder een korte beschrijving van de drie films.

Dormis

Videoland Academy 2022- Dormis

Vincent de Waal heeft geen idee meer wanneer hij voor het laatst geslapen heeft. Na alles geprobeerd te hebben meldt hij zich bij Dormis: een stijlvolle slaapkliniek die hem af zou kunnen helpen van de vreemde, beangstigende beelden die hem ’s nachts wakker houden. Maar hoe hard Vincent ook probeert te slapen – zelfs in de kalme oase van Dormis blijft hij klaarwakker. Wanneer hij mysterieuze medepatiënt Evi ontmoet, begint de perfecte wereld van Dormis scheuren te vertonen. Heeft Vincents vermoeidheid hem gek gemaakt? Of verbergt Dormis een duister geheim?

Scenario: Sarah Offringa & Sander van Dijk
Regie: Iván López Núñez
Producent: Keplerfilm
Cast: Jeroen Spitzenberger, Nyncke Beekhuyzen, Liz Snoijink, Poal Cairo, Yootha Wong-Loi-Sing, Juda Goslinga en Alex Naber.

Op tijd terug

Videoland Academy 2022- Op tijd terug

De zelfverklaarde fuck up Olivia ontdekt dat ze kan tijdreizen. Dit geeft haar de kans een stomme fout te herstellen en haar grote liefde Lars terug te winnen. Maar als ze eenmaal begonnen is het verleden te herstellen, kan ze niet meer stoppen. De ene aanpassing leidt tot de volgende. In een ultieme poging het tij te keren lijkt ze Lars terug te winnen, maar maakt dit haar nou echt gelukkig? Het tijdreizen verandert alles, maar niet hoe ze had gedacht.

Scenario: Inge Sonderen
Regie: Janne Schmidt
Producent: Millstreet Films
Cast: Julia Akkermans, Steef de Bot, Freek Bartels, Tibor Lukács, Fockeline Ouwerkerk, Marcel Harteveld, Sabri Saad El Hamus, Inge Sonderen en Eddy Terstall

Black Girl Magic

Videoland Academy 2022- Black Girl Magic

Black Girl Magic is een spannend drama met horror-elementen over de vriendschap tussen twee vriendinnen, die op de proef wordt gesteld als ze zich inlaten met donkere magie. Zohra is een onzeker Surinaams meisje dat zich ongezien voelt. Haar enige vriendin Suzette, is een Surinaams meisje met magische krachten en Zohra wil niets liever dan zelf ook over die magie beschikken. Maar Zohra raakt verslaafd aan het hebben van de magische krachten en verandert langzaam maar zeker in een op macht belust monster.

Scenario: Sergej Groenhart
Regie: Giancarlo Sanchez
Producent: NewBe Cast: Stephanie van Eer, Shanaya Dap, Yannick Jozefzoon, Ziarah Janssen, Maikel van Hetten, Sanguita Akkrum, Dylan Jongejans en Joshua Boots

Wil je meer weten over Videoland Academy, kijk dan voor meer informatie op www.videoland.nl/academy.