Tik om te zoeken

‘Video streaming passeert dit jaar 1 miljard abonnees’

Video

‘Video streaming passeert dit jaar 1 miljard abonnees’

Door de coronapandemie passeert wereldwijd het aantal abonnementen op streaming services nog dit jaar de 1 miljard. De omzet hieruit is in 2024 meer dan 100 miljard dollar. Dat berekende handelsplatform TradingPlatforms.com. 

De versnelling van de groei in abonnementen op SVoD (Subscription-based Video on Demand) neemt de komende jaren wel af. Toch is de verwachting dat tussen nu en 2025 de groei doorzet met een samengesteld jaarlijks percentage van 11%.

Het geld lijkt de ogen te volgen

Het geld lijkt de ogen te volgen, stelt het platform. De wereldwijde SVoD-inkomsten in 2024 komen boven de 100 miljard dollar uit, tegenover een voorspelde 71 miljard dollar in 2021, 59 miljard dollar in 2020 en 45 miljard dollar in 2019.

De VS nemen de grootste hap uit de verwachte omzet in streaming-abonnementen met dit jaar een voorspelde 32 miljard dollar, gevolgd door China met 12 miljard.

Het rapport van TradingPlatforms.com laat ook zien dat videostreaming dit jaar een wereldwijde penetratiegraad van 12,9% bereikt en na de groeiversnelling in 2020 al uitkwam op een geschatte 958,6 miljoen abonnees.

De VS voeren qua penetratiegraad de toplijst aan met 45,7%, gevolgd door Zweden met 40,4%. Het Verenigd Koninkrijk heeft een penetratiegraad van 35,5%.

“Piek overtrof zelfs de meest pessimistische verwachtingen”

In zijn commentaar op de cijfers merkte Rex Pascual, redacteur bij TradingPlatforms.com, op dat “de populariteit van streamingdiensten zoals Netflix al goed bekend was vóór de pandemie van 2020. Maar de lockdowns die over de hele wereld werden opgelegd, veroorzaakten een piek die zelfs de meest pessimistische verwachtingen overtrof. Wij verwachten dat het segment videostreaming zal voortbouwen op die tendens en steeds meer ruimte opeist van traditionele broadcasters.”

Bron: TradingPlatforms.com