Tik om te zoeken

Victor Abeln en Jeangu Macrooy in Viaplay’s Celebrity MasterChef

Backstage

Victor Abeln en Jeangu Macrooy in Viaplay’s Celebrity MasterChef

First Dates-barman Victor Abeln (foto) en zanger Jeangu Macrooy zijn dit najaar te zien Celebrity MasterChef, waarin het draait het om amateurkoks die tegen elkaar strijden om de titel MasterChef. Het programma verschijnt bij de nieuwe streamingdienst Viaplay.

Aan Celebrity MasterChef doen ook presentatrice Jetske van den Elsen, Freddy Tratlehner (alias Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig) en Amijé van der Laan mee. De jury bestaat uit Soenil Bahadoer (restaurant De Lindehof), Master Cook Angélique Schmeinck en culinair journalist Joel Broekaert.

Viaplay maakt later de andere namen bekend van de tien deelnemers. Het eerste seizoen was in 2010 al op de buis, destijds bij Net5 en gepresenteerd door Renate Gerschtanowitz. Daarna volgden reeksen in 2011, 2014 en de laatste, bij SBS6, in 2018. Andere juryleden door de jaren heen waren onder anderen Peter Lute, Julius Jaspers, Robert Kranenborg en Freek van Noortwijk. De bekendste winnaar is Estée Strooker van het eerste seizoen, die tegenwoordig te zien is bij 24Kitchen.