Tik om te zoeken

Viaplay start op 1 maart in Nederland

Video

Viaplay start op 1 maart in Nederland

Viaplay wordt op 1 maart in Nederland gelanceerd. Een abonnement kost 13,99 euro per maand en kan worden afgesloten via onder meer KPN en VodafoneZiggo. De streamingsdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT) brengt premium live sport met o.m. de Formule 1, Viaplay Originals, internationale films en -series en content voor kinderen.

Nederland wordt het elfde land ter wereld waar Viaplay beschikbaar zal zijn en tegen het einde van 2023 zullen tenminste vijf andere markten volgen. Viaplay beschikt over een ruim sportaanbod zoals Formule 1 en PDC Darts met drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker en pool evenementen en alle KSW-mixed martial artstoernooien zijn te zien via Viaplay. Voetballiefhebbers kunnen er terecht voor Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.

Formule 1 vanaf 10 maart

Van vrijdag 10 maart tot en met zondag 12 maart zijn de eerste Formule 1-uitzendingen te zien bij Viaplay. Drie avonden op rij worden de kijkers bijgepraat over de testdagen op het circuit van Bahrein en natuurlijk de verrichtingen van Max Verstappen. Een week later, op vrijdag 17 maart 2022, gaat het Formule 1-seizoen 2022 officieel van start met de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein. In totaal kunnen de Nederlandse fans rekenen op ruim 12 uur live tv per Grand Prix weekend.

De Formule 1-uitzendingen op Viaplay worden gepresenteerd door Amber Brantsen vanuit een premium sport studio in Hilversum (foto boven). Het commentaar komt alle 23 Grands Prix rechtstreeks vanaf locatie en is in handen van het duo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien, zowel op televisie als online. Dit is onderdeel van een overeenkomst die de NOS heeft gesloten met de NENT Group. De eerstvolgende GP in Zandvoort is op 4 september 2022.

Viaplay Originals

Onder de naam Viaplay Originals zullen meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder ‘Love Me’, ‘The Box’, ‘Honour’, ‘Threesome’ en de winnaar van de Canneseries 2020 ‘Partisan’. Viaplay is de grootste Scandinavische producent van dramaseries en heeft meer dan 60 premières gepland voor 2022. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Nederlandse Viaplay Originals, waarvoor Kennard Bos is benoemd tot Viaplay’s eerste Executive Producer in Nederland.

Internationale films en series

Verder zal de streamingdienst internationale films en series aan het aanbod toevoegen, met spraakmakende content van Hollywood-studio’s als MGM, Sony en wiip, waaronder grote hits als ‘Men in Black’, ‘Tomb Raider’, ‘Walker’, ‘Dr Death’ en ‘The Capture’. Kort na de lancering zullen ook ‘Jumanji: The Next Level’, ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’, ‘Bad Boys for Life’ en ‘Charlie’s Angels’ beschikbaar zijn.

Anders Jensen, ceo van de NENT Group: “De lancering van Viaplay in Nederland is een belangrijke stap voor ons bedrijf en bovenal voor de kijkers. Viaplay’s unieke aanbod van ’s werelds beste sporten, films en series is van grote waarde en biedt voor ieder wat wils. Onze partnerships met KPN en VodafoneZiggo zullen ons helpen om alle Nederlandse kijkers te bereiken. We begrijpen hoeveel de Formule 1 betekent voor Nederland. Daarom zet Viaplay zijn schouders onder dit project zodat we de fans kunnen trakteren op Formule 1 zoals dat nog niet eerder is voorgekomen in Nederland. Op deze manier willen we bijdragen aan de beleving van de Formule 1 en de kijkers nog meer bieden van hun geliefde sport.”.

Alle Viaplay Originals en internationale content bevatten Nederlandse ondertiteling en alle content voor de kinderen wordt nagesynchroniseerd. Een breed scala aan devices en platforms zal Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV’s; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac.