Tik om te zoeken

Viaplay breidt uit naar vijf extra landen

Video

Viaplay breidt uit naar vijf extra landen

De Scandinavische streamingdienst Viaplay is vanaf volgend jaar ook te zien in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Canada. Begin 2022 start Viaplay in Nederland en zendt het onder meer de Formule 1 uit. Eind 2025 verwacht moedermaatschappij NENT Group 12 miljoen abonnees te kunnen bedienen.

Naar verwachting introduceert de NENT Group de streamingdienst nog dit jaar in de VS. Komend jaar volgt het Verenigd Koninkrijk, in 2023 is de lancering in de vier andere landen. Rond die tijd is Viaplay actief in 16 markten. Viaplay is, behalve in Scandinavië, ook te zien in Estland, Letland, Litouwen en Polen.

Anders Jensen, NENT Group President & CEO: “We hebben het tempo en de schaal van Viaplay’s internationale uitbreiding opgevoerd. Met Viaplay hebben we vrijwel alle internationale sportrechten verworven waarop we mikten, en in een aantal gevallen zelfs voor meerdere jaren. Ook sloten we innovatieve samenwerkingsovereenkomsten gesloten en de lat hoger gelegd als het gaat om onze investeringen in originele content. We investeren nu in deze groei om te profiteren van de kansen die ontstaan nu de verschuiving naar streaming-videoconsumptie blijft versnellen en de vraag naar hoge kwaliteit en lokaal relevante verhalen toeneemt.”

“Viaplay is nu al onze grootste inkomstenbron en zal over een paar jaar al goed zijn voor meer dan de helft van de inkomsten van de NENT Group We streven ernaar de meest diverse en inclusieve videostreamer te zijn met een groot aanbod van originele, aangekochte, lokale en live-content.En we hanteren een open benadering van partnering die ervoor zorgt dat Viaplay zo breed mogelijk beschikbaar is,” aldus Jensen.