Tik om te zoeken

Viaplay biedt Formule 1 ook aan via gewone tv-kanalen

Video

Viaplay biedt Formule 1 ook aan via gewone tv-kanalen

De Formule 1-uitzendingen bij de nieuwe streamingdienst Viaplay zijn vanaf 20 maart ook te zien op lineaire tv-kanalen. Hierdoor hoeven kijkers het signaal niet meer naar hun tv te streamen. 

Voordeel van deze strategie is dat internetproviders minder grote hoeveelheden dataverkeer hoeven te verwerken. Kijkers van Viaplay krijgen binnen hun maandelijkse abonnement automatisch toegang tot de kanalen via hun eigen tv-provider.

De Scandinavische NENT Groep, die Viaplay op 1 maart in Nederland introduceert, zegt dat het speciale Formule 1-kanaal een vlotte en klantvriendelijke introductie van Viaplay garandeert: “Het kanaal is echt alleen gericht op Formule 1. Onze andere programma’s zijn te bekijken via de streaming-app.”

Providers hebben veel belangstelling om het kanaal aan te bieden, al is de complete lijst nog niet bekend gemaakt. Bij Ziggo, een van de providers met wie een samenwerking is opgezet, wordt kanaal 200 vrijgemaakt. KPN, T-mobile, Delta en Caiway zijn nog in gesprek over het doorzetten naar een van hun tv-kanalen. De eerste race in het Formule-seizoen wordt op 20 maart gereden.

Foto: Andrej Isakovic / NENT Group