Tik om te zoeken

Uitgevers starten Fluister voor podcasts en digitale boeken

Audio en podcasting

Uitgevers starten Fluister voor podcasts en digitale boeken

Vanaf juni slaan drie grote uitgevers de handen ineen op het nieuwe platform Fluister. Dit geeft consumenten met een abonnement onbeperkt toegang tot een grote collectie luisterboeken, e-books en podcasts.

Singel Uitgeverijen, WPG Uitgevers en VBK Uitgevers werken voor Fluister samen met Libris en Blz. boekhandels, DPG Media en V-Ventures, de investeringstak van Vereniging Veronica. Hiermee wordt een groot netwerk van schrijvers, columnisten, journalisten, recensenten en boekverkopers aan elkaar gekoppeld.

Schrijvers, boekverkopers, journalisten en recensenten in het netwerk zullen zich actief inzetten als ‘leesadviseurs’ van Fluister, bijvoorbeeld met tiplijstjes, nieuw en niet-te-missen boeken en favoriete podcasts op hun eigen pagina op het platform. Gebruikers kunnen via deze pagina’s hun favoriete schrijver of boekverkoper volgen die hen adviseren over favoriete thema’s en actuele onderwerpen. Onder anderen Sylvia Witteman, Mathijs Deen, Ronald Giphart en Raoul de Jong zullen Fluister onder de aandacht brengen via interviews, radio- en tv-optredens, boekhandeltours en kinderboekenpodia.

Een abonnement op Fluister kost 13 euro per maand.