Tik om te zoeken

Twitch straft streamers die zich ook offline misdragen

Gaming

Twitch straft streamers die zich ook offline misdragen

Twitch-streamers die zich óók buiten het platform misdragen, worden voortaan harder aangepakt door het bedrijf. Een externe partij zal in individuele gevallen onderzoek doen naar seksueel misbruik en discriminatie.

Het is voor het eerst dat een videostreamingdienst ook het offline gedrag van haar gebruikers beoordeelt bij het bepalen van een straf. Twitch, eigendom van Amazon, zegt dat het vaak te maken heeft met wangedrag tijdens een stream op het platform.

Wanneer een Twitch-gebruiker merkt dat een streamer zich misdraagt, wordt nu ook gekeken naar het gedrag van de gebruiker op andere online platforms. Gaat ook hier het wangedrag door – bijvoorbeeld pesterijen of aanmatigend taalgebruik – dan neemt Twitch dit mee in de beoordeling over hoe de gebruiker wordt aangepakt.

Extreem geweld of lid van haatgroepen

Daarnaast kijkt Twitch strikter naar hoe streamers zich op andere manieren gedragen, bijvoorbeeld extreem geweld, affiniteit met terroristische groeperingen of lidmaatschap van haatgroepen.

Wie zich schuldig maakt aan seksueel misbruik of discriminatie, kan te maken krijgen met onderzoek door een extern bureau dat door Twitch is ingehuurd.

“Optreden tegen wangedrag dat zich volledig buiten onze service afspeelt is een nieuwe aanpak voor zowel Twitch als de industrie in het algemeen, maar het is er een waarvan we denken dat het cruciaal is”, aldus een woordvoerder van Twitch.

Twitch-gebruikers die melding willen maken van misdragingen door streamers, kunnen dit melden via het mailadres OSIT@twitch.tv.

Bron: Twitch