Tik om te zoeken

Documentaireserie prins Harry en Oprah met Lady Gaga en Glenn Close

Video

Documentaireserie prins Harry en Oprah met Lady Gaga en Glenn Close

Apple TV+ start vanaf vrijdag 21 mei met de veelbesproken documentaireserie The me you can’t see van prins Harry en Oprah Winfrey. Binnen het thema geestelijke gezondheid praten zij met o.a. Lady Gaga en actrice Glenn Close. 

De prins, die een jaar geleden afstand nam van de Britse koninklijke familie en twee maanden geleden met zijn vrouw Meghan Markle was te zien in een interview met Oprah, is co-producer van de serie.

Discussies over emotioneel welzijn

In The me you can’t see leiden Oprah en Harry discussies over geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn, terwijl ze ook zelf open zijn over eigen ervaringen op dit gebied. Met prominente gasten als zangeres Lady Gaga, actrice Glenn Close en NBA-sporters Langston Galloway en DeMar DeRozan bespreken zij de problemen die boven kunnen drijven wanneer de mentale gezondheid in onder druk staat. De makers werkten samen met 14 erkende deskundigen en organisaties van over de hele wereld om de verschillende behandelingsmogelijkheden te belichten.

“Wereldwijd gesprek op gang brengen”

“Nu meer dan ooit, is er een directe behoefte om het schaamtegevoel rond geestelijke gezondheid te vervangen door wijsheid, mededogen en eerlijkheid,” zei Oprah Winfrey. “Onze documentaireserie heeft als doel dat wereldwijde gesprek op gang te brengen.”

“We worden geboren in verschillende levens, opgevoed in verschillende omgevingen, en worden als gevolg daarvan blootgesteld aan verschillende ervaringen. Maar onze gemeenschappelijke ervaring is dat we allemaal mensen zijn,” zei prins Harry.

Onopgelost trauma, verlies of verdriet

“Veel mensen dragen een vorm van onopgelost trauma, verlies of verdriet met zich mee, dat heel persoonlijk aanvoelt – en vaak niet verdwijnt. Toch heeft het afgelopen jaar ons laten zien dat we er allemaal samen voor staan, en ik hoop dat deze serie zal laten zien dat kwetsbaarheid kracht geeft, empathie verbondenheid en eerlijkheid kracht.”

Apple TV+ heeft nog niet bekend gemaakt uit hoeveel afleveringen de serie bestaat en of deze vanaf 21 mei als een geheel of per week kunnen worden gestreamd.