Tik om te zoeken

Titanic-regisseur James Cameron geeft online masterclass

Backstage

Titanic-regisseur James Cameron geeft online masterclass

James Cameron, regisseur van kaskrakers als Titanic, The Terminator en Avatar, geeft voor het eerst online les over filmmaken in een serie masterclasses. Cameron belooft een blik achter de schermen van zijn creatieve proces en de technieken die hij gebruikte.

In 15 videolessen van in totaal 3,5 uur laat Cameron zien hoe hij scène-indelingen toepast om de kijker in spanning te houden en hoe hij technologie heeft gebruikt als filmmaker. Daarnaast geeft hij praktische adviezen over alle niveaus van filmproductie, ongeacht de omvang van het budget.

De lessen zijn beschikbaar op MasterClass als onderdeel van een jaarlijks lidmaatschap van de e-learning site. Een abonnement kost $ 180.

“Leren is een constant proces”

“Ik regisseer al bijna vier decennia films, en heb gemerkt dat leren een constant proces is,” zegt Cameron. “Elke filmmaker staat op de schouders van de filmmakers die voor hen kwamen, en ik hoop dat mijn lessen de cursisten in staat stellen mijn technieken te filteren en door te laten ontwikkelen in hun eigen ervaringen.”

Camerons filmcarrière begon met het kassucces van The Terminator in 1984, gevolgd door een reeks sci-fi actiefilms waaronder Aliens en Terminator 2: Judgment Day. Cameron schreef en regisseerde Titanic, dat destijds 11 Oscars in de wacht sleepte. Daarna verbeterde hij zijn eigen record met Avatar uit 2009, waarin live-action scènes werden gecombineerd met digitaal opgenomen scènes in een 3D-wereld.

Eerder dit jaar was Cameron uitvoerend producent van de National Geographic docuserie Secrets of the Whales, te zien op streaming service Disney Plus. Het langverwachte vervolg Avatar 2 staat gepland voor december 2022.

Bron: Variety

Bekijk hieronder de trailer voor Cameron’s MasterClass: