Tik om te zoeken

TikTok test nieuwe functie Stories

Backstage

TikTok test nieuwe functie Stories

TikTok onderzoekt het succes van de nieuwe functie Stories die sinds een paar dagen beschikbaar is in enkele landen. Het volgt daarmee de trends op Snapchat, Instagram, Facebook en zelfs, sinds kort, Pinterest.

De bestaande storytelling tools zoals video’s, Duets, Stitch en LIVE blijven bestaan. Het is niet bekend hoe lang de pilot duurt en of deze uiteindelijk wereldwijd wordt uitgerold.

De timing voor de test is opmerkelijk, omdat Twitter had net had besloten de soortgelijke functie Fleets weer te schrappen uit het menu. Uit screenshots en video’s van TikTok Stories in de testgroep is te zien dat Stories veel lijkt op dat van de concurrenten.

Gebruikers kunnen op een cameraknop tikken vanuit de nieuwe navigatiebalk aan de linkerkant van het scherm om hun eerste Story te maken, en vervolgens extra functies gebruiken om b.v. tekst of stickers toe te voegen, geluiden in te voegen en zelfs effecten toe te passen. Net als op andere platforms kunnen gebruikers video’s opnemen of foto’s uploaden.

De Stories verdwijnen na 24 uur. Andere TikTok-gebruikers kunnen publiekelijk commentaar geven op de Stories .

Bron: The Verge