Tik om te zoeken

The Innocents – Picl

Streamingtips

The Innocents – Picl

In een buitenwijk van Oslo raken vier kinderen bevriend en ontdekken ze dat ze paranormale krachten hebben. Tijdens het verkennen van hun nieuwe gaven neemt hun onschuldige spel een duistere wending en beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Het is zomervakantie en de 9-jarige Ida moet met haar autistische zus Anna buiten spelen. Op het speelplein ontmoeten ze Ben en Aisha, twee kinderen met paranormale krachten. Terwijl Ben aan Ida laat zien dat hij spullen kan laten bewegen zonder ze aan te raken, raakt Anna raakt bevriend met Aisha. Anna kan niet praten, maar toch kunnen de twee met elkaar communiceren. Spelenderwijs testen de vier kinderen hun nieuw ontdekte gaven uit.

Gevaarlijke situaties

Maar Ben ontwikkelt al snel steeds meer krachten en komt erachter dat hij andere mensen kan laten doen wat hij wil. Hij blijkt weinig goeds in de zin te hebben en langzaam maar zeker veranderen de onschuldige spelletjes in gevaarlijke situaties.

Grenzen van moraliteit

Met The Innocents zet de Noorse regisseur Eskil Vogt een beklemmende en verontrustende thriller neer die de grenzen van moraliteit opzoekt. Eerder regisseerde Vogt al Blind (2014) en schreef hij mee aan alle films van Joachiem Trier, waaronder The Worst Person In The World, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg voor Beste Originele Scenario.

De film is te zien op Picl.