Tik om te zoeken

“The Crown stopt definitief na 6 seizoenen”

Video

“The Crown stopt definitief na 6 seizoenen”

De Netflix-hitserie The Crown stopt definitief na zes seizoenen. Uitvoerend producent Suzanne Mackie zegt dat bedenker Peter Morgan na de nu al geplande seizoenen 5 en 6 stopt omdat hij geen historisch perspectief meer heeft.

“Ik denk dat Peter altijd het gevoel heeft gehad dat 10 jaar de minimale tijd is dat hij iets in een historische context kan zien, zodat hij het echt kan begrijpen. Ik verwacht dat hij daar niet van zal afwijken.”

Hoewel er al twee nieuwe seizoenen van de serie zijn gepland, waarin Imelda Staunton de rol van de koningin overneemt van Olivia Colman, legde Mackie uit dat de schrijver weigert om verder te gaan dan de geplande tijdlijn. “Peter heeft het heel duidelijk gezegd, dat hij gewoon niet iets kan schrijven tenzij er tijd is geweest om een goed perspectief te krijgen,” aldus Mackie.

“We kennen de verhalen rond het Britse koningshuis allemaal, maar wat Peter zo briljant doet is eronder duiken om die wereld op een meer genuanceerde, complexe en verrassende manier te begrijpen. Op het moment dat hij dat eerder probeert, voelt het onvermijdelijk gekunsteld of kunstmatig aan. Dus, hoewel dit een absoluut hoogtepunt in mijn carrière was, wordt het ook tijd om verder te gaan met andere projecten.”

Bron: The Independent