Tik om te zoeken

Talpa Network brengt vier podcastideeën tot leven

Audio en podcasting

Talpa Network brengt vier podcastideeën tot leven

Uit meer dan 200 inzendingen voor The Cast, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te helpen en ondersteunen bij het realiseren van hun creatieve idee, zijn vier concepten geselecteerd.

De Groundhoppers, De H van Hetero, Troostgerechten en Waarom lach je?! zijn de ideeën die worden uitgewerkt en door de jury zijn gekozen op basis van creativiteit en potentie. De geselecteerde inzenders worden de komende maanden ondersteund om hun idee uit te werken tot een podcastproductie.

Paul Römer, Managing Director Radio & TV: “Afgelopen jaar zetten we onze deuren wagenwijd open voor hét gouden podcastidee. De hoeveelheid inzendingen voor The Cast laat zien hoeveel creativiteit er in Nederland is, waardoor we uiteindelijk zelfs vier ijzersterke ideeën hebben geselecteerd. De gekozen podcastideeën bieden uiteenlopende verhalen die gehoord moeten worden.”

De gekozen podcastideeën

De Groundhoppers is een podcast van Kevin Kraan en Metin Karatas, twee vrienden die op zoek gaan naar de verhalen achter vergeten voetbalclubs. Clubs die ooit héél groot waren en een roemruchtige historie hebben, maar in de vergetelheid van het hedendaags voetbal terecht zijn gekomen. Wat is er precies gebeurd? En hoe gaat het nu met de clubs?

De H van Hetero is een podcast van Luuk Dresen en Solange Dekker, een hetero cisman en een transvrouw uit de LHBTIQA+ gemeenschap die in gesprek gaan met als doel verbintenis tussen de communities te creëren en de afstand te verkleinen. Elke aflevering wordt een nieuwe letter besproken en een gast uitgenodigd die deze letter vertegenwoordigt.

Troostgerechten is een podcast van Lonneke Bijman die de keuken in gaat met mensen die moedig genoeg zijn om levensingrijpende gebeurtenissen te delen. Samen maken zij het ultieme comfortfood-gerecht van de gast, praten ze over een periode in het leven waarin deze troost extra hard nodig was én eten ze het troostgerecht op.

Waarom lach je?! is een podcastidee van Annemijn van Hilten over haar zoektocht naar humor. Wat is typisch Nederlandse humor? Mag je nog steeds overal grappen over maken? Wat en wie beïnvloedt onze humor? En waarom hebben we humor nodig in ons leven? Van voetbalhumor, meelachen met cabaretiers tot grappen over corona: alles komt voorbij.