Tik om te zoeken

Streamingtips

Video

The Contractor
Prime Video

Chris Pine speelt de hoofdrol in de actievolle thriller The Contractor als Special Forces sergeant James Harper, die onvrijwillig wordt ontslagen uit het leger waardoor zijn pensioen wordt geschrapt. In de schulden, zonder opties en wanhopig om voor zijn gezin te zorgen, sluit Harper een contract met een ondergrondse privé militaire eenheid. Wanneer de allereerste opdracht misloopt, slaat de elite soldaat op de vlucht. Gevangen in een gevaarlijke samenzwering, is hij vastberaden om lang genoeg in leven te blijven om thuis de echte motieven te onthullen van degenen die hem verraden hebben.

Met Chris Pine, Kiefer Sutherland, Ben Foster, Gillian Jacobs en Eddie Marsan in de hoofdrollen.

De thriller is vanaf nu te zien bij Amazon Prime Video.

Tussen de lakens
Videoland

Geraldine Kemper zoekt naar antwoorden op de vragen waarom vrouwelijke emancipatie tussen de lakens zo achterblijft. Uit onderzoek blijkt dat in heterorelaties slechts 60% van de vrouwen klaarkomt, in tegenstelling tot 95% van de mannen. Volgens Geraldine is er sprake van een grote orgasmekloof. Hoe kan het dat we anno 2022 nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed? Welke rol spelen opvoeding, onderwijs en porno hierin? En vooral: wat hebben we nodig om deze kloof zo snel mogelijk te dichten?

De vierdelige docuserie Tussen de Lakens met Geraldine is vanaf 23 maart in zijn geheel te zien bij Videoland.

TussenDeLakensMetGeraldine Landscape full 1

Bridgerton seizoen 2
Netflix

De veelgeprezen serie Bridgerton keert terug naar Netflix. Het tweede seizoen vertelt het verhaal van Lord Anthony Bridgerton en zijn zoektocht naar liefde. Gedreven door zijn plicht om de familienaam hoog te houden lijkt Anthony’s zoektocht naar een debutante die aan zijn onmogelijke eisen voldoet op niets uit te lopen. Maar dan arriveren Kate (Simone Ashley) en haar jongere zus Edwina (Charithra Chandran) Sharma uit India.

Bridgerton is vanaf 25 maart te zien op Netflix.

HALO
Streamz

De nieuwe Paramount+ serie ‘HALO’ is de langverwachte adaptatie van de gelijknamige game franchise. Het verhaal speelt zich af  in het universum dat ontstond in 2021, met de release van het eerste ‘Halo’-spel voor Xbox®. In een episch 26ste eeuws conflict tussen de mensheid en de buitenaardse dreiging die bekend staat als The Covenant, verweeft de serie ‘HALO’ diepe, persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een fantasierijke visie op de toekomst.

HALO is vanaf 25 maart te zien op Streamz.

DUNE
HBO Max

DUNE, geregisseerd door Denis Villeneuve, is met zes Oscars de meest bekroonde film van de Academy Awards van dit jaar geworden. De film won Oscars voor o.a. beste filmmuziek en beste cinematografie. Hans Zimmer won de tweede Oscar uit zijn carrière voor de filmmuziek van DUNE. Joe Walker en Greg Frasier wonnen respectievelijk een beeldje voor beste editing en beste cinematografie. Daarnaast werd de film bekroond met Academy Awards voor beste visual effects, production design en geluid. Een vervolg op DUNE werd eerder al aangekondigd.

62417d762ff0e thumbnail

Audio en Podcast

Women’s History Month
Sonos Radio

In het kader van Women’s History Month kun je Dolly Parton’s Songteller Radio opnieuw ontdekken op Sonos Radio. Luister naar nieuwe muziek en een exclusief interview waarin ze vertelt over haar debuutroman Run, Rose, Run.

Andere muziek en verhalen over vrouwen en muziek vind je in Women in Sound, waarin elke aflevering dieper ingaat op het leven en werk van een nieuwe engineer, producer of artiest. In Sheroes Mixtape Memoir spreekt gastvrouw Carol Holt met iconen en nieuwkomers uit de muziekindustrie.
In het programma Break the Ceiling hoor je Sonos-medewerkers die zich als vrouw identificeren en hun favoriete nummers en persoonlijke verhalen delen. In de programmaserie Famous Last Words, ontwikkeld ter ere van Internationale Vrouwendag, richt Lorraine Petel de schijnwerper op bands van vrouwen en non-binaire personen.

Deze en de andere programma-afleveringen vind je in het Sonos Sound System Archive.

Dolly Parton

Podcasts over Oekraïne
NPO Luister

Ondertussen blijft de oorlog in Oekraïne al het nieuws domineren. Wil je aan het eind van de week even bijgepraat worden, of iets terugluisteren? Dat kan via 3 speciale podcasts, die te beluisteren zijn via NPOLuister.

In De Dag vertelt correspondent David Jan Godfroid over Polen en hoe dit meest kwetsbare buurland van Oekraïne omgaat met de dreiging en de stroom vluchtelingen managet.
Een Lang Verhaal Kort geeft een snelle opfrissing van het nieuws uit Oekraïne. Want wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met de opgehaalde Giro 555 miljoenen?
In Europa draait door doet NOS-correspondent Arjen van der Horst verslag van de oorlog en ziet hoe, ondanks de welwillendheid, de druk in opvangcentra met de dag toeneemt.

3 speciale podcasts - oorlog in Oekraïne

Gaming

Football Manager 2022
Steam

Na een paar weken in early access beta, is Football Manager 2022 nu officieel uit. Dat betekent dat je de ontslagen simulatie nu kunt downloaden van Steam, Epic, of voor het eerst als onderdeel van Xbox Game Pass.
De belangrijkste nieuwe features van Football Manager 2022 zijn onder andere verbeterde animaties op het veld, een nieuwe data hub voor het onthullen van informatie over wedstrijden en spelersprestaties, en nieuwe personeelsbijeenkomsten.

Football Manager 2022 is beschikbaar op deze Steam-pagina.

Godfall Challenger Edition

Deze nieuwe editie van Godfall bevat drie endgame situaties: Lightbringer, Dreamstones en The Ascended Tower of Trials. Spelers krijgen direct de beschikking over alle wapens die nodig zijn hebt om deze endgame te kunnen spelen met maximaal drie samenwerkende personen.

Godfall Challenger Edition is beschikbaar voor PS4 en PS5.