Tik om te zoeken

Streamingtips (test met ankers)

Video

The Beatles: Get Back
Disney+

Disney+ lanceert de 3-delige documentaireserie The Beatles: Get Back met unieke beelden van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Star.

De documentaire kijkt terug op de sessies van de Beatles in 1969, toen ze nieuwe songs probeerden te schrijven ter voorbereiding op hun eerste live-concert sinds twee jaar. Regisseur Peter Jackson stelde de drie afleveringen samen uit zo’n 60 uur beelden die nog niet eerder zijn vertoond. Ook zie je het laatste live optreden van The Beatles als groep: het unieke dakconcert op Savile Row in Londen.

The Beatles: Get Back is vanaf 25 november beschikbaar.

Jomanda, het echte verhaal
Videoland

In een nieuwe Videoland-documentaireserie vertellen radio en tv-presentatrice Tineke de Nooij, gossip-journalist Ben Holthuis, vriend Johan Vlemmix, fans en andere intimi over Joke Damman, beter bekend als Jomanda.

In de jaren ’90 brak zij door en groeide uit tot een bekend maar ook omstreden spiritueel medium. De eerste aflevering van de documentaireserie Jomanda, het echte verhaal is vanaf nu te zien bij Videoland.

Ook Discovery+ brengt een serie over het medium. Jomanda: Lady of the Light is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks te zien.

jomanda

Quo Vadis, Aida
Picl

Deze film vertelt het indrukwekkende en belangrijke verhaal over de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie in Sebrenica, waarin tolk Aida uit alle macht haar gezin probeert veilig te stellen.

“Don’t shoot the piano player” waren de woorden van Dutchbat-commandant Thom Karremans voordat hij in 1995 het glas hief met de Servische generaal Ratko Mladić. Kort daarna begon het leger van Mladić aan een genocide onder de moslimenclave in Srebrenica die meer dan achtduizend slachtoffers eiste. Dit aangrijpende drama van Jasmila Žbanić ontleedt op nauwkeurige wijze hoe dit conflict van kwaad tot erger ging. De film is genomineerd voor een Oscar en viel in de prijzen op IFFR en Movies that Matter.

De film is nu beschikbaar op Picl.

Undercover, seizoen 3
Netflix

In acht afleveringen vertelt het derde seizoen van Undercover het verhaal waarin Ferry Bouman en undercoveragent Bob worden gedwongen om samen te werken. Dat heeft te maken met de komst van het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut. Het leven van Ferry krijgt hierdoor een onverwachte wending. De trailer geeft alvast een idee wat er dan gebeurt.

Netflix introduceert Undercover vanaf 21 november, met elke week op zondag een nieuwe aflevering. Hoofdrollen zijn opnieuw voor Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes.

Audio

Liberté
Doobie Brothers

De Amerikaanse rockband met hoogtijdagen in de jaren ‘70 en ‘80 heeft het nieuwe studio-album Liberté uitgebracht, het eerste in 11 jaar met nieuw materiaal. De band is vooral bekend van hun hits Long Train Running, What a Fool Believes en Listen to the Music.

Liberté is beschikbaar op Spotify, Deezer, Amazon Music en YouTube Music.

Liberte Doobie Brothers

Erykah Badu
Sonos Radio

In Erykah Badu’s Badubontron Radio op Sonos Radio neemt de neo-soulzangeres de luisteraar mee naar haar eigen universum, ver weg van deze wereld. “Een ruimte waar muziekgenres de sterren zijn en het melkwegstelstel overloopt van psychedelische funk, retro soul, classic rock, spirituele jazz en experimentele hiphop. Een uitstapje naar het door Badu samengestelde station voert je geest en gedachten naar precies de juiste plek,” aldus Sonos.

Erykah Badu Sonos Radio

Podcast

Podcast Psycholoog

In De Podcast Psycholoog bespreken Marissa van der Sluis (foto) en Leonie van Dijk een belangrijk psychologisch thema en geven zij tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

Marissa van der Sluis behaalde zowel de master Sociale Psychologie als de master Klinische Psychologie cum laude en werkte daarna jarenlang als therapeut in Amsterdam. Momenteel is zij docent aan de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Klinische Psychologie.

Leonie van Dijk studeerde Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt nu bij deze opleiding als onderwijscoördinator en student coach.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify of deze site.

podcast psycholoog

Gaming

elyonElyon
Steam

Deze onlangs op Steam uitgebrachte game is een open-world multiplayer actiegame die zich afspeelt op het continent Harth. De twee naties Vulpin en Ontari zijn in oorlog over de toegang tot een poort naar het paradijs.

Elyon is beschikbaar op deze Steam-pagina.

Total BattleTotal Battle

Total Battle is een strategische browsergame met diep politiek systeem, missies gericht op verkenning en nog veel meer. Je ontwaakt in een bos, in het gezelschap van een handvol van je meest vertrouwde adviseurs en krijgers. Er is een aanslag op je leven gepleegd, maar die is mislukt; je familie is echter dood, je troon is afgepakt, en je stad is van binnenuit ingenomen en in brand gestoken. Farao, je meest vertrouwde adviseur, heeft je verraden, maar zijn dagen zijn geteld.

Total Battle is beschikbaar via deze site.

cluedoCluedo

Een statig herenhuis, een lafhartige moord en een bijeenkomst van verdachte personages. Het klassieke bordspel Cluedo is online beschikbaar als een solo- of multiplayer strategiespel. Met 10 verschillende thema’s, hersenkrakers, en verschillende moeilijkheidsgraden, daagt het je uit om uit te vinden wie een moord heeft gepleegd met welk wapen en in welke kamer.

Cluedo is beschikbaar voor € 1,39 in de App Store of op Google Play.