Tik om te zoeken

Streamingdienst CNN+ al na één maand uit de lucht

Backstage

Streamingdienst CNN+ al na één maand uit de lucht

CNN+, de streamingdienst die werd aangekondigd als een van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van CNN, wordt op 30 april stopgezet, slechts één maand na de lancering.

De beslissing werd genomen door het nieuwe management nadat het voormalige moederbedrijf van CNN, WarnerMedia, eerder deze maand fuseerde met Discovery en Warner Bros. Discovery oprichtte.

De visie van het vorige managementteam voor CNN+ druist in tegen het plan van Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav om alle merken van het bedrijf onder te brengen in één streamingdienst. Sommige CNN+ programma’s kunnen uiteindelijk via die dienst blijven bestaan. Andere programmering zal verschuiven naar CNN’s belangrijkste televisienetwerk.

“In een complexe streamingmarkt willen consumenten eenvoud en een all-in service die een betere ervaring en meer waarde biedt dan stand-alone aanbiedingen,” zei Discovery’s streamingbaas J.B. Perrette in een verklaring. “We hebben veel kansen in het verschiet op het gebied van streaming en CNN zal daar een belangrijke rol in spelen.”