Tik om te zoeken

Streaming Top 1500 op Radio Veronica

Audio en podcasting

Streaming Top 1500 op Radio Veronica

Radio Veronica staat een week lang in het teken van een nieuwe toplijst: Streaming Top 1500. Van 11 tot en met 17 april 2022 brengt de zender de meest gestreamde Veronica klassiekers.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst heeft samengesteld. Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top 3 wist te behalen in De Top 1000 Allertijden van Radio Veronica, is het legendarische nummer in de Streaming Top 1500 de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is ook de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee The Beatles en The Rolling Stones.

Zendermanager en dj Rob Stenders: “Het is een mooie lijst geworden. We wilden weten of de Veronica klassiekers, die er al waren toen streamen de standaard werd, er nog een beetje toe doen. En zo te zien doen ze dat. Maar in een heel andere volgorde dan we hadden verwacht. Daarom hebben we er maar een extra lange lijst van gemaakt”.

De Top 10 ziet er als volgt uit:

Queen – Bohemian Rhapsody
The Killers – Mr. Brightside
Oasis – Wonderwall
Eminem – Lose Yourself
Queen – Don’t Stop Me Now
Journey – Don’t Stop Believin’
Coldplay – The Scientist
Queen – Another One Bites the Dust
Nirvana – Smells Like Teen Spirit
Linkin Park – In the End

De hoogste Nederlandse notering is voor George Baker met Little Green Bag (666). Hij laat daarmee andere internationale successen van Nederlandse bodem achter zich, zoals Radar Love van Golden Earring (721) en Venus van Shocking Blue (1042).

De Streaming Top 1500 start op maandag 11 april om 12.00 uur, gaat ruim zes dagen lang 24 uur per dag door en eindigt op zondag 17 april rond 18.00 uur. De volledige lijst is terug te vinden op deze pagina.