Tik om te zoeken

Storytel brengt nieuwe luisterverhalen rond Sherlock Holmes

Geen categorie

Storytel brengt nieuwe luisterverhalen rond Sherlock Holmes

Storytel en The Canon Doyle Estate werken samen aan luisterverhalen rond Sherlock Holmes. Voor het eerst in de geschiedenis worden de nieuwe avonturen van de detective ‘audio-first’ uitgebracht.

De verhalen worden geschreven door een team onder leiding van de bekroonde roman- en scenarioschrijver Anthony Horowitz.

Rickard Henley, Head of Global Direct Publishing bij Storytel: “De nieuwsgierigheid en interesse van The Conan Doyle Estate in ons idee om de nalatenschap van Sherlock Holmes in een digitaal jasje te steken, is een droom die uitkomt, en dat geldt ook voor het betrekken van Anthony Horowitz bij het project. Niet alleen is hij een geweldig schrijver van succesvolle romans en tv-scripts, hij is al eens eerder gedoken in het Sherlock Holmes universum bij het schrijven van de romans House of Silk en Moriarty.”

Drie compleet nieuwe verhalen rond Sherlock Holmes

In de overeenkomst die Horowitz tekende met Storytel, gaat het om drie compleet nieuwe verhalen rond Sherlock Holmes. De licentie-overeenkomst met The Conan Doyle Estate geeft hem en Storytel toegang tot zowel het merk, als de enorme kennis en expertise uit het nalatenschap van Sir Arthur Conan Doyle.

Richard Doyle van The Conan Doyle Estate: “Toen we nog klein waren, werden we altijd meegenomen in de passie van mijn oudoom Arthur rondom het vertellen van verhalen. Zijn liefde hiervoor was het begin van de creatie van enkele van ’s werelds beroemdste verhalen en personages. Onze missie is om het universum en de personages van Sir Arthur’s nalatenschap uit te breiden tot ver voorbij de oorspronkelijke verhalen. We zijn verheugd om samen te werken met Storytel en Anthony Horowitz op dit eerste audio-project dat Sherlock en zijn universum een heel andere dimensie zal geven.”

De luisterverhalen zijn voor alle Storytel-markten beschikbaar vanaf het voorjaar van 2022. Er zijn ook al gesprekken over tv- en filmadaptaties van de nieuwe verhalen.

Beeld: Jack Lawson