Tik om te zoeken

Steven Spielberg maakt films voor Netflix

Video

Steven Spielberg maakt films voor Netflix

Steven Spielberg gaat films maken voor Netflix. Amblin Partners, dat onder leiding staat van de bekroonde regisseur, kondigde een partnerschap aan waarin meerdere nieuwe speelfilms per jaar worden geproduceerd.

Hoewel Steven Spielberg (74), maker van onder meer Jaws, ET en Jurassic Parc, zich een paar jaar geleden nog uitsprak tegen streamingdiensten, is hij nu een stuk enthousiaster: “Bij Amblin staat het vertellen van verhalen altijd centraal, en vanaf het moment dat Ted Sarandos en ik begonnen met het bespreken van een partnerschap, was het overduidelijk dat we een geweldige kans hadden om samen nieuwe verhalen te vertellen en het publiek op nieuwe manieren te bereiken. Deze nieuwe route voor onze films vind ik, naast de verhalen die we blijven vertellen met onder meer Universal Pictures, erg prettig. Ik kan niet wachten om met hem en het hele Netflix-team aan de slag te gaan.”

“Steven is een creatieve visionair en leider”

Ted Sarandos, Netflix co-CEO: “Steven is een creatieve visionair en leider. Zoals bij miljoenen anderen ter wereld, werd mijn jeugd gevormd door zijn bijzondere films die blijven inspireren. We zijn vereerd om deel uit te maken van dit hoofdstuk van Steven’s filmgeschiedenis.”

Het binnenhalen van Spielberg is een flinke opsteker voor Netflix, omdat het steeds meer concurrentie krijgt van onder meer Disney, Amazon en kleinere streamingdiensten.

Hoeveel Netflix neertelt voor het partnerschap met Amblin, is niet bekend gemaakt.

Beeld: Twentieth Century Fox