Tik om te zoeken

Spotify voegt nieuwe functie toe voor Premium-abonnees

Audio

Spotify voegt nieuwe functie toe voor Premium-abonnees

Spotify voegt een nieuwe playlist feature toe voor Premium-gebruikers: Spotify Enhance. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk nieuwe muziek ontdekken en toevoegen aan zelf samengestelde playlists.

Spotify Enhance is bedoeld voor gebruikers die wat extra hulp willen bij het samenstellen van playlists of die even geen inspiratie hebben. De nieuwe functie doet suggesties voor nummers op basis van de toon en stemming van de playlist. De feature kan ook gebruikt worden om de muzikale horizon te verbreden en nieuwe nummers en artiesten te ontdekken.

De nieuwe functie is in te schakelen via de knop Enhance boven aan de playlist. In de playlist verschijnt nu om de twee nummers een aanbeveling. Als de keuze bevalt, is het voldoende om op het “+”-pictogram naast elk nieuw nummer te tikken en het nummer aan de afspeellijst toe te voegen. Het is een toevoeging, geen vervanging: de nummers die je toevoegt worden nooit vervangen.

Vanaf vandaag is Enhance beschikbaar voor alle Premium-gebruikers in Nederland. De komende maand wordt Enhance uitgerold naar alle Premium-gebruikers in geselecteerde landen op Android en iOS. Naar verwachting volgen in de komende maanden meer landen