Tik om te zoeken

Spotify voegt 300.000 luisterboeken toe aan app

Audio en podcasting

Spotify voegt 300.000 luisterboeken toe aan app

Muziekstreamer Spotify zet fors in op de markt van luisterboeken. Het bedrijf zegt dat het meer dan 300.000 titels aanbiedt in zijn app. Dat gebeurt niet binnen het abonnementsmodel, maar via losse verkoop. 

De prijzen van de audioboeken variëren per titel en zijn volgens Spotify in lijn met andere aanbieders. Volgens kenners boort Spotify hiermee een stevige groeimarkt aan, omdat audioboeken slechts 7% van de boekenmarkt uitmaken. De nieuwe service van Spotify wordt eerst in de Verenigde Staten geïntroduceerd, daarna volgen andere landen.

De luisterboeken zijn afkomstig van grote uitgeverijen en zijn niet exclusief te beluisteren op Spotify. Ze zijn dus mogelijk ook via concurrenten als Storytel of Amazon-dochter Audible verkrijgbaar. De prijzen verschillen per boek. Het aanschaffen kan voorlopig alleen via de webversie van Spotify, waarna de boeken wel via de apps zijn te beluisteren.

Abonnees op Spotify Premium krijgen voorlopig geen kortingen op de luisterboeken, maar het bedrijf zegt wel te zullen experimenteren met verschillende verdienmodellen.