Tik om te zoeken

Spotify maakt podcasts van YouTube-kidskanaal CoComelon

Audio en podcasting

Spotify maakt podcasts van YouTube-kidskanaal CoComelon

Spotify gaat exclusief samenwerken met CoComelon, een populair YouTube kanaal voor kids met maandelijks meer dan 4,2 miljard views. Van een aantal CoComelon Storytime videoseries worden podcasts gemaakt voor Spotify.

Met de samenwerking spelen CoComelon en Spotify in op de behoefte aan educatieve content waar families samen naar kunnen luisteren. Het succes van Cocomelon op videoplatforms is onder andere te danken aan de kracht van de verhalen, dat zich goed laat doorvertalen naar podcasts die op Spotify. Dit zal zowel nieuwe als bestaande luisteraars de kans geven om hun favoriete personages op een geheel nieuwe manier te ervaren.

De serie Gardenkeeper Gus verschijnt op 31 januari en richt zich op gezinnen met jonge kinderen. Deze rustige en weldoordachte peuter-podcast volgt de avonturen van de 6-jarige Gus en zijn beste eekhoorn vriendje Rel. 100 Cinderellas is een bloemlezing van Assepoester-verhalen uit de hele wereld. Bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen en geschikt voor het slapengaan. 100 Cinderellas wordt op 14 februari gelanceerd.
In Deep Blue Sea bezoeken kinderen tijdens de afleveringen een onderwaterlaboratorium in de oceaan, Sea Lab Alpha, waar ze een zicht hebben op het zeeleven. Deze podcast is vanaf 28 februari te beluisteren op Spotify.

Max Cutler, bij Spotify verantwoordelijk voor nieuwe content: “We zijn blij om deze samenwerking met CoComelon aan te gaan en een reeks aan originele en exclusieve content te produceren voor gezinnen. Dit past goed in onze podcastambities. Spotify is het enige platform dat over de middelen beschikt die nodig zijn om een partner als CoComelon te laten doorgroeien en de overstap te maken naar podcasting. Hun populariteit en het vermogen van Spotify om die te verspreiden en te versterken in de audioruimte, vergroten het potentieel voor het bereik van de show.”

De shows van CoComelon zijn te vinden op Spotify in de Kids & Family Hub.