Tik om te zoeken

Spotify lanceert Q&A en Polls voor podcasts

Audio Podcast

Spotify lanceert Q&A en Polls voor podcasts

Spotify lanceert de twee nieuwe, interactieve podcastfuncties Q&A en Polls. Deze maken het voor luisteraars makkelijker om in contact te komen met de mensen achter hun favoriete podcasts. Voor makers is het nu ook mogelijk om direct op het Spotify platform van hun luisteraars te horen.

Q&A en Polls zijn volgens Spotify een eenvoudige manier voor de makers om directe feedback en input te krijgen van hun publiek, en zo toekomstige inhoud te beïnvloeden. Tijdens een testfase zag Spotify hoe makers de functie op tal van manieren gebruiken: om suggesties te krijgen voor toekomstige gasten, voor feedback over de keuze van het onderwerp en de indeling, maar ook voor gamification-doeleinden die ervoor zorgen dat luisteraars terugkomen om te horen hoe de hosts reageren op hun antwoorden.

Zo werkt het voor luisteraars

Bij afleveringen waar de maker een vraag of poll heeft geplaatst, kunnen luisteraars de geplaatste vraag onderaan de pagina van de aflevering vinden op Spotify mobile (iOS en Android). Afhankelijk van of de maker heeft gekozen voor een vraag met een open einde of een poll, kunnen luisteraars in-app reageren.

Zo werkt het voor makers

De features  van de podcast kunnen worden beheerd op Anchor (podcasts moeten worden gehost op Anchor om te kunnen profiteren van deze functies). Makers kunnen de Q&A en Polls functionaliteit toevoegen tijdens het uploaden van een aflevering. Hier kunnen ze een vraag toevoegen en kiezen uit een poll of open tekstvak. Zij krijgen een melding wanneer luisteraars reageren op hun vragen en kunnen de antwoorden bekijken op hun Anchor account.

Spotify lanceert vandaag ook ‘Find The One’, een tool voor mensen om podcasts te ontdekken op basis van hun luistergeschiedenis! Meer informatie over  de nieuwe functies vind je op Spotify’s For the Record en Anchor’s blog.