Tik om te zoeken

Spotify lanceert betaalmodel voor podcasts

Audio Podcast

Spotify lanceert betaalmodel voor podcasts

Na een test met 100 podcasts rolt Spotify nu definitief een betaalmodel uit voor podcasters in de VS. Tot 2023 betalen de makers niets voor deze service, daarna vraagt de streamingdienst een commissie van 5%.

De optie Podcast Subscriptions is bedoeld om de makers meer te laten verdienen met hun werk en hen ook te helpen bij de groei van hun bereik. Podcasters kunnen hun afleveringen voortaan markeren als ‘alleen abonnees’. Er zijn twintig verschillende tarieven voor abonnees, variërend van 49 dollarcent per maand tot maximaal 150 dollar.

De makers kunnen voortaan ook privé-RSS feeds aanbieden die voor gebruik door luisteraars op andere platforms. Omdat Spotify ook beschikbaar is op iOS en Android, evenals op een aantal apparaten (speakers, spelconsoles, auto’s, enz.), kunnen podcasters luisteraars bereiken waar ze zich ook bevinden. Ook hebben zij nu de mogelijkheid om een lijst met contactadressen van hun abonnees te downloaden, zodat ze meer kunnen doen met hun abonneebestand.

Vanaf 15 september krijgen internationale luisteraars toegang tot inhoud die alleen voor abonnees bestemd is, en kort daarna maakt Spotify de functie beschikbaar voor makers over de hele wereld.