Tik om te zoeken

Spotify laat personeel voortaan ‘overal vandaan werken’

Audio

Spotify laat personeel voortaan ‘overal vandaan werken’

Spotify heeft aangekondigd een ‘Work from Anywhere’-model in te voeren, waarbij werknemers kunnen kiezen of ze voltijds op kantoor willen zijn, danwel voltijds thuis werken.

Spotify omschrijft het initiatief als een “nieuwe manier van samenwerken die Spotifiers in staat stelt te werken van waar ze het beste kunnen denken en creëren.”

“Door deze distributed-first mentaliteit geven we medewerkers de mogelijkheid om een Work Mode te kiezen — of ze nu liever voornamelijk thuis of op kantoor werken — evenals hun geografische locatie,” aldus het bedrijf.

Spotify zal ook veel van zijn kantoren herinrichten om tegemoet te komen aan de voorkeur van werknemers voor stille ruimtes, gedeelde bureauruimtes en loungeruimtes.

Het hoofdkantoor van de streamingdienst is gevestigd in Stockholm, met een aantal regionale kantoren, waaronder New York, Londen en Tokio. Spotify is actief in 79 landen over de hele wereld.

Andere aantal grote bedrijven als Facebook en Google zijn ook overgestapt op beleid voor telewerken sinds de pandemie van het coronavirus de traditionele werkcultuur overhoop heeft gehaald.