Tik om te zoeken

Spotify laat je meezingen – en test je zangkwaliteiten

Audio en podcasting

Spotify laat je meezingen – en test je zangkwaliteiten

Muziekstreamingdienst Spotify rolt een gloednieuwe karaokefunctie uit om mee te zingen met je favoriete nummers. Als je naar een nummer luistert op een mobiel apparaat, krijg je de songtekst te zien en gebruikt de app de ingebouwde microfoon van je apparaat om je stem te horen.

Voor wie wil weten hoe goed zijn of haar stem klinkt, geeft de nieuwe modus ook een score voor je nauwkeurigheid. De karaoke-optie is de laatste van een aantal nieuwe functies die de dienst de afgelopen weken heeft geïntroduceerd. Je hoeft geen premium Spotify-abonnee te zijn om de nieuwe singalong-functie te kunnen gebruiken, het is ook beschikbaar voor gebruikers van het gratis abonnement.

Audio-analyzer checkt je zangkwaliteit

Om de karaoke te vinden, start je een liedje naar keuze op en selecteer je de optie Songtekst onderaan het scherm. Zodra de woorden van het liedje worden weergegeven, kun je rechtsboven op het scherm ‘Zingen’ selecteren. Zodra je op de knop drukt, verschijnt er een audio-analyzer in het midden van het scherm, zodat je weet dat je vocale kwaliteiten worden gecontroleerd.

Nog niet alle Spotify-gebruikers kunnen van de karaokefunctie gebruik maken. Naar verwachting wordt de optie in de komende weken wereldwijd uitgerold.