Tik om te zoeken

Speciale prikkelarme podcast over Long Covid

Audio en podcasting

Speciale prikkelarme podcast over Long Covid

De EO lanceerde vorige week de nieuwe NPO Radio 1 podcast Long Covid, de schaduwpandemie waarin wordt uitgezocht wat Long Covid nu eigenlijk is. Omdat een podcast met muziek voor sommige Long Covid-patiënten te veel prikkels bevat, besloten de makers een speciale prikkelarme versie van de podcast te maken, zonder achtergrondmuziek.

Last van prikkels

Mensen met ernstige langdurige Covid-klachten hebben vaak last van een overdaad aan prikkels. De podcast, waarvoor Darius Timmer muziek componeerde, bleek daarom voor veel patiënten wat te veel van het goede. Makers Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden: “Toen de eerste twee afleveringen vorige week online stonden, kregen we van verschillende kanten reacties van Long Covid-patiënten die niet konden luisteren door de veelheid aan prikkels. Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend voor hen, dus hebben we besloten om ook een prikkelarme versie te maken. In deze prikkelarme versie hebben we de achtergrondmuziek weggehaald. “

De prikkelarme versie te vinden in dezelfde podcastfeed als de andere drie afleveringen die inmiddels online staan. De prikkelarme versies zijn herkenbaar aan het roze logo. Beluister de podcast hier.

Over de podcast Long Covid, de schaduwpandemie

Journalisten Anne-Sophie van den Toren en Rianne van der Linden zoeken in deze podcast uit wat Long Covid nu eigenlijk is. Hoe worden de symptomen veroorzaakt? Gaat er bij deze mensen iets mis in het lichaam? Of speelt ook de psyche hier een rol? En: hoe moeten we hier als maatschappij mee omgaan? Moet de kans op Long Covid een rol spelen in het toekomstige coronabeleid?