Tik om te zoeken

Special Harry Potter met originele cast bij HBO Max

Video

Special Harry Potter met originele cast bij HBO Max

HBO Max brengt vanaf Nieuwsjaarsdag een special rond Harry Potter met een groot deel van de originele cast, twintig jaar na het verschijnen van de eerste film. Abonnees van de streamingdienst krijgen fragmenten en interviews met de acteurs te zien.

De special met de titel Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts laat niet alleen de drie hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson aan het woord, ook Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane en Ralph Fiennes zijn van de partij.

De eerste Harry Potter-film verscheen in 2001. De reeks werd in 2011 afgesloten met Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. De cyclus behoort tot de meest succesvolle uit de geschiedenis. Wereldwijd brachten de acht films ruim 10 miljard dollar op. In Nederland zagen meer dan 12 miljoen de films in de bioscoop. De films zijn gebaseerd op de boeken van de Britse schrijver J.K. Rowling. Het is niet bekend of zij ook aan de special meewerkt.

HBO Max is nu te zien via het Belgische Streamz of via Ziggo en wordt volgend jaar in Nederland als onafhankelijke streamingdienst gelanceerd.

Kijk hieronder naar de teaser van de special: