Tik om te zoeken

Sony lanceert Glass Sound speaker met Spotify Connect

Technologie

Sony lanceert Glass Sound speaker met Spotify Connect

Sony kijkt vooruit naar de kille wintermaanden met een nieuwe, bijzondere speaker die ook als ‘kaarsverlichting’ dienst doet. De Glass Sound LSPX-S3 speaker heeft een glazen tweeter, een lampje en kan met een speciale knop muziek streamen vanuit Spotify Connect.

De minimalistisch vormgegeven draagbare speaker beschikt over Advanced Vertical Drive Technology. Deze technologie laat drie aandrijvers, die onopvallend aan de achterzijde van het organische glas zijn bevestigd, de volledige glazen tweeter trillen. De LSPX-S3 levert hierdoor heldere, krachtige hoge tonen via de organische glazen tweeter en verspreidt het geluid gelijkmatig over de ruimte.

Ook heeft de LSPX-S3 een 46mm luidsprekereenheid onder de glazen buis voor evenwichtige middenfrequenties en lage tonen. Voor diepere bassen kan de ‘Bass Boost Mode’ worden ingeschakeld in de Sony | Music Center App. De LSPX-S3 is Bluetooth-compatibel en is uitgevoerd met LDAC-technologie. Bovendien is het mogelijk om twee Glass Sound Speakers met elkaar verbinden voor een stereo-effect: een linker en een rechter geluidskanaal.

Verlichting flakkert als een kaars

LSPX S3 Lifestyle08 LargeMet het kaarslichteffect hoopt Sony de sfeer in huis te verhogen. Het lampje zorgt voor een subtiele verlichting die flakkert als een kaars: helder voor algemeen gebruik of zachter voor ’s avonds. Het lampje is zelfs zo instelbaar dat het met de muziek meebeweegt. De LSPX-S3 heeft vier verschillende belichtingsmodi en 32 helderheidsniveaus. Ook is het mogelijk de helderheid aan te passen aan de stemming door over de aanraaksensor te vegen.

Afspelen van muziek kan via een smartphone of tablet en een ingebouwde Bluetooth-adapter. De speaker heeft een batterijduur tot ongeveer 8 uur en kan via de USB-C poort worden opgeladen.

Sony brengt de Glass Sound speaker in augustus op de Benelux-markt voor rond de 350 euro.