Tik om te zoeken

Sony brengt eerste vlogcamera met verwisselbare lenzen

Technologie

Sony brengt eerste vlogcamera met verwisselbare lenzen

Sony brengt de eerste vlogcamera met verwisselbare lenzen op de markt. De ZV-E10 in de Alpha-serie is ontworpen met behulp van feedback door vloggers en influencers. Het nieuwe model is inzetbaar als hoogwaardige livestream-camera door hem te verbinden met een pc of smartphone.

De basis van de ZV-E10 is een 24,2-megapixel APS-C Exmor CMOS-sensor en een Bionz X-beeldsensor. Deze combinatie levert beelden van hoge kwaliteit en gevoeligheid met gedetailleerde textuurweergave en een natuurlijke bokeh. De ZV-E10 is uitgerust met de innovatieve vloggingfuncties van de populaire ZV-1 camera, zoals belichting met Face Priority dat het gezicht in elke omgeving met een ideale helderheid weergeeft. De functie Product Showcase biedt een snelle en vloeiende focusovergang tussen het gezicht van de presentator en het object. Het is daardoor niet meer noodzakelijk om via een handbeweging het product voor de camera scherp te laten stellen. Met Background Defocus is het mogelijk soepel te schakelen tussen een wazige en scherpe achtergrond.

Compatibel met lenzen uit E-mount-serie

De ZV-E10 biedt contentmakers meer creatieve expressie door de ideale lens te gebruiken voor elke scène die ze willen opnemen. De verscheidenheid aan compatibele lenzen in de serie E-mount-lenzen van Sony laat aan de gebruiker de keuze voor de lens met het beste eindresultaat.

De compacte ZV-E10 (ongeveer 19-22cm /343g) heeft aan de zijkant een in meerdere hoeken kantelbaar lcd-scherm. Dit levert flexibiliteit voor foto- en videografie en eenvoudige opnamen voor vloggen en het maken van selfies. Ook is het eenvoudig om externe microfoons aan de bovenkant van de camera aan te sluiten.

Te combineren met optionele Shooting Grip

De ZV-E10 kan worden gecombineerd met de optionele Shooting Grip met Wireless Remote Commander (GP-VPT2BT). Deze remote beschikt over een zoom-, opname- en aanpasbare functietoets. Een opnamelamp (tally) is ook voorzien aan de voorkant van de behuizing om in één oogopslag de opnamestatus te zien. Wanneer een opname wordt gemaakt is bovendien een rood kader op het lcd-scherm zichtbaar, zodat de gebruiker weet dat de opname actief is.

Ook geschikt voor livestreaming

De ZV-E10 is tevens inzetbaar als een hoogwaardige webcam of livestreaming-camera door hem simpelweg met een PC of smartphone te verbinden. Dit biedt meer mobiliteit tijdens het streamen, zonder dat extra software nodig is. Ook zijn functies als Face Priority AE en Soft Skin Effect beschikbaar. De ZV-E10 ondersteunt diverse standaarden voor USB-camera’s zoals UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class). Daarnaast kunnen gebruikers tijdens livestreamen de ZV-E10 via een USB-kabel verbinden met een externe energiebron voor een langere gebruiksduur. De gebruiker kan deze functie zelfs toewijzen aan een aanpasbare knop om direct te beginnen met streamen.

De nieuwe ZV-E10 camera is vanaf halverwege augustus beschikbaar in de Benelux voor € 750. De camera komt ook beschikbaar als kit in combinatie met de E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS-powerzoomlens voor € 850.

Sony Vlog Challenge

Naast het nieuws van deze lancering van de ZV-E10 organiseert Sony voor de tweede keer de Sony Vlog Challenge. Deelnemers worden uitgedaagd om een vlog te maken over een onderwerp naar keuze. De Challenge staat open voor videomakers uit de hele wereld. Klik hier voor de volledige voorwaarden en wedstrijdregels.