Tik om te zoeken

Sonos werkt aan eigen spraakbesturing voor speakers

Audio en podcasting

Sonos werkt aan eigen spraakbesturing voor speakers

Sonos plant in juni de lancering van Voice Control op haar speakers en soundbars. Met ‘Hey Sonos’ wordt het dan mogelijk muziek aan te sturen. Het is bedoeld als alternatief voor Google Assistant en Amazon Alexa die nu al op Sonos-producten worden ondersteund.

De nieuwe functionaliteit zal volgens insiders worden verpakt als onderdeel van een software-update op 1 juni. Alle Sonos-producten die op de S2-software draaien, zullen deze extra optie krijgen.

Sonos Voice Control zou bij de lancering werken met verschillende muziekdiensten, waaronder Amazon Music, Apple Music, Pandora, Deezer en – natuurlijk – Sonos Radio. Google’s YouTube Music en Spotify ontbreken echter in de lijst.

De spraakbesturing kan worden gebruikt om nummers over te slaan, het volume aan te passen en zelfs het batterijniveau te controleren.

Uit interne tests van Sonos blijkt dat de spraakbesturing “kerntaken op het gebied van muziek” sneller kan uitvoeren dan de twee digitale assistenten van Google en Amazon. De functie zou ook geprogrammeerd zijn om “voice concurrency” mogelijk te maken, waardoor je twee assistenten op één apparaat kunt gebruiken. Zo zou je Alexa en de Assistant kunnen gebruiken voor slimme bediening en Sonos specifiek voor het afspelen van muziek.

Bron: The Verge