Tik om te zoeken

Sonos Radio lanceert 20 nieuwe stations en programma’s

Audio

Sonos Radio lanceert 20 nieuwe stations en programma’s

Sonos heeft de najaarsprogrammering bekend gemaakt voor Sonos Radio en Sonos Radio HD, met daarin twintig nieuwe stations en programma’s. Nieuw zijn onder andere een door neo-soulzangeres Erykah Badu samengesteld station en een programmering door jazzfan en basketballer Kareem Abdul-Jabbar. Sonos Radio HD kondigt ook extra slaap- en kerststations aan.

Sonos Radio is het afgelopen jaar explosief gegroeid. De luisteruren zijn bijna verdubbeld dankzij consumenten die audio steeds meer zijn gaan waarderen en meer tijd besteden aan het thuis streamen van hun favoriete muziek, luisterboeken en podcasts”, legt Joe Dawson, director content and brand platforms bij Sonos, uit. “In een jaar waarin artiesten en consumenten het zonder live concerten en festivals moesten stellen, is Sonos Radio een belangrijk platform geworden voor makers die unieke radio-ervaringen willen creëren en hun fans daar willen bereiken waar ze zijn: thuis.” (lees hier het exclusieve interview met Joe Dawson over Sonos Radio)

Eigen universum van Erykah Badu

In Erykah Badu’s Badubontron Radio neemt zij de luisteraar mee naar haar eigen universum, ver weg van deze wereld, aldus Sonos. “Een ruimte waar muziekgenres de sterren zijn en het melkwegstelstel overloopt van psychedelische funk, retro soul, classic rock, spirituele jazz en experimentele hiphop. Een uitstapje naar het door Badu samengestelde station voert je geest en gedachten naar precies de juiste plek.”

Ook nieuw is Impulse! Records Radio, dat wordt gehost door NBA-ster Kareem Abdul-Jabbar. Het is een eerbetoon aan het 60-jarig jubileum van dit legendarische jazzlabel waaronder albums werden uitgebracht van artiesten als John en Alice Coltrane, Ray Charles, Quincy Jones en meer. Als gastheer voor het station zal basketballer, activist en jazzhistoricus Abdul-Jabbar vertellen over de rol die jazzmuziek speelde tijdens zijn opvoeding en de diepe roots die het heeft in de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en cultuur.

Extra sfeer rond de kerstboom

Nieuwe seizoensstations voor de feestdagen zijn te verwachten met Fright Night (alleen HD), Horror Punk, Monster Bash en Infinite Darkness om bij te griezelen met Halloween en Thankful, Tanz, Joyous Kwanzaa en Country Christmas voor extra sfeer rond de kerstboom.

Nieuwe programma’s die in première gaan op Sonos Sound System zijn Imaginary Soundtracks, Famous Last Words, Dada Strain Radio en Music is Everything. Alle programma’s kunnen door Sonos-gebruikers on-demand worden gestreamd in het archief in de app en door iedereen wereldwijd op Mixcloud.

Bovendien worden favoriete programma herhaald op Sonos Sound System met seizoen twee van Sheroes Mixtape Memoir en Call & Response en seizoen vijf van Radio Hour-gasten, waaronder Junglepussy, CAN, Angelique Kidjo, George Clinton, Seinabo Sey, Anika, Kero Kero Bonito en meer. Alle programma’s kunnen on-demand worden gestreamd in het archief in de app en op Mixcloud.