Tik om te zoeken

Slimme Philips Hue-lampen ‘luisteren’ naar Spotifymuziek

Technologie

Slimme Philips Hue-lampen ‘luisteren’ naar Spotifymuziek

De ‘slimme’ Philips Hue lampen passen zich aan de muziek van Spotify aan. Dat gebeurt met een nieuw algoritme dat de metadata van Spotify-nummers analyseert en de verlichting steeds wisselende sferen geeft.

De Hue-lampen kunnen al een tijdje synchroniseren met Spotify-nummers, maar de verbetering is nu dat de Hue-app kan anticiperen op de beat en zelfs het genre en de toon kan weergeven in de verlichting. Volgens Philipsdochter Signify, ontwikkelaar van de Hue-verlichting, geven de lampen nu een ‘illustratie’ bij het nummer, in plaats van alleen knipperende lichten bij het tempo.

‘Meeslepende licht- en muziekervaring’

Als de sfeerverlichting niet past bij de persoonlijke smaak, kan het ook worden aangepast via het tabblad Sync in de Philips Hue-app. De helderheid, intensiteit en kleuren zijn hierin apart af te stellen. Met de nieuwe functies belooft Signify een ‘meeslepende licht- en muziekervaring’.

“Als wereldleider in slimme verlichting zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze Philips Hue-gebruikers de meest geavanceerde slimme verlichtingservaring te blijven bieden. Entertainment, waarvan audio een belangrijk ingrediënt is, is een belangrijk aandachtspunt. Door te innoveren met Spotify als toonaangevende industriepartner, zijn we er trots op dat we onze gebruikers een meeslepende integratie van muziek en licht kunnen bieden op een manier die nog nooit eerder is gedaan,” aldus Jasper Vervoort, Business Leader Philips Hue bij Signify.

Bron: Tom’s Guide