Tik om te zoeken

SkyShowtime mag van start in Europa

Backstage

SkyShowtime mag van start in Europa

SkyShowtime, de nieuwe streamingdienst van Comcast en ViacomCBS, mag van start in Europa. De joint-venture voldoet aan de regelgeving en begint later dit jaar met streamen in 20 landen, waaronder Nederland. 

SkyShowtime wordt gevestigd in Londen en staat onder leiding van Monty Sarhan, al eerder werkte voor Comcast en ViacomCBS. De streamingdienst biedt naar schatting 10.000 uur aan content in een groot aantal genres, waaronder scriptdrama, familie- en kinderprogramma’s, films, lokale programma’s en documentaires. Er zijn nog geen details bekend over abonnementsprijzen.

In de eerste fase wordt SkyShowtime met een bereik van 90 miljoen huishoudens uitgerold in Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, en Zweden.

Comcast bezig een een groot aantal Amerikaanse tv-zenders, waaronder NBC, MSNBC, CNBC, USA Network, Syfy, Bravo en E!, en is ook eigenaar van Universal Pictures. ViacomCBS heeft CBS, The CW, MTV, Nickelodeon, Comedy Central en Showtime in handen, en is tevens eigenaar van Paramount Pictures.